Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Leerlingen van basisschool Het Galjoen in Den Haag enthousiast over Vraagelkaar

In samenwerking met OpenJeHart en Mantelkring, organiseert Vraagelkaar op 9 mei het eerste Vraagelkaarcafé in Den Haag. Om meer inwoners van Den Haag kennis te laten maken met het Vraagelkaarcafé, lieten we flyers drukken om in verschillende wijken te verspreiden. Sehzad is werkzaam is als buurtwerker en organiseert verschillende sport- en spelactiviteiten voor kinderen van verschillende scholen in Den Haag, waaronder basisschool Het Galjoen . Sehzad ziet flyeren voor Vraagelkaar in Den Haag als een mooie kans om de kinderen bewust te maken van wat het betekent om elkaar te helpen. In ruil voor het flyeren zullen zij binnenkort gaan karten.

Sehzad is een enthousiaste man met veel ervaring als docent. Hij wist de boodschap van Vraagelkaar dan ook feilloos te vertalen voor de kinderen, door te vragen wat zij graag zouden willen doen met een ander als ze niet zoveel vrienden of familie om zich heen zouden hebben. Daar kreeg hij zeer uiteenlopende antwoorden op: van logeerpartijtjes tot vervoer of samen boodschappen doen. De kinderen konden zich voorstellen dat het ook een fijne manier is om meer mensen te leren kennen wanneer je nieuw bent in de wijk, bijvoorbeeld.

Na het gesprek over Vraagelkaar en een groepsfoto, trokken de kinderen er met een aantal begeleiders in groepjes op uit om folders te verspreiden in de straten rondom de school. En met enorm veel enthousiasme, want het lijkt ze wel heel erg leuk om te gaan karten. We wensen Sehzad en de kinderen alvast reuzeveel plezier!

Ook aanwezig zijn bij het Vraagelkaarcafé in Den Haag?
Iedereen is welkom tijdens dit Vraagelkaarcafé. We nodigen je uit op 9 mei vanaf 13.30 uur voor de kick-off van OpenJeHart en Mantelkring, een energieke inspiratieworkshop en verschillende activiteiten in de Bazaar of Ideas aan de Hoefkade 11 te Den Haag. De middag is inclusief gratis koffie of thee en een high tea. Meld je hier aan voor het Vraagelkaarcafé in Den Haag of bel met 088-7878901. Let op, voor deelname is aanmelden verplicht.Vraagelkaar, gewoon doen! Zo kunnen we meer voor elkaar betekenen.

Foto door Iris Overgaauw