Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Onverwachte hartverwarmende reacties voor Patricia

“Vraagelkaar heeft me veel dingen opgeleverd die ik vooraf niet had verwacht”, aldus Vraagelkaarlid Patricia (61). Toen ze voor het eerst een Vraagelkaarcafé bezocht, samen met Vraagelkaarlid Trees (54) ontstond het idee om schilderles te volgen bij Fred (88). Hij heeft namelijk veel ervaring met 3D schilderen en olieverf. Daarnaast plaatste Patricia een oproep op Vraagelkaar, omdat ze graag anderen wil leren om lekker en gezond te koken en kruiden te gebruiken. Daar kwamen zoveel reacties op dat er een kookclubje is ontstaan.

Hoewel het maken van heerlijke gerechten en anderen leren koken Patricia in de genen zit, was schilderen bij Fred voor haar helemaal nieuw. Toch vond ze het ontzettend fijn om eens creatief ontspannen bezig te zijn. Ze hebben afgelopen les een boom geschilderd en zo ontdekte Patricia dat ze niet zo hield van fijne lijntjes, maar wel van werken uit de losse pols. “Ik moest me er even overheen zetten, en daarna kon ik echt vanuit mijn gevoel schilderen”.

Maar de schilderlessen zullen binnenkort plaats gaan maken voor de kooklessen die Patricia gaat geven vanaf eind deze maand. Naast de lessen voor Vraagelkaarleden, zal zij onder andere ook kookles gaan geven op basisschool Driestromenland. Patricia heeft ervaring in de catering en vindt het alleen maar heel erg leuk om haar kennis van koken en kruiden op anderen over te dragen. Ze hoopt dat anderen naar aanleiding van haar lessen ook thuis aan de slag durven. “Met de juiste kruiden kun je allerlei gerechten, ook gerechten uit de Hollandse keuken, op smaak brengen. Ik wil anderen laten zien dat iedereen iets lekkers op tafel kan zetten en dat dat heel simpel kan zijn! Ik wil beginnen met Indonesische en Aziatische gerechten, maar wil uiteindelijk toewerken naar de wereldkeuken”.

Foto door Teis Elferink