Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Studenten USRA knappen tuinen op voor Samenloop voor Hoop

De studenten van studentenvereniging USRA zetten zich met deelname aan Samenloop voor Hoop en een speciale tuintjesactie in voor kankeronderzoek. Het geld dat ze ophalen voor de 24-uurs wandelestafette gaat naar KWF kankerbestrijding. De studenten zien de tuintjesactie als een mooie kans om geld op te halen voor het goede doel en tegelijkertijd iets voor buurtbewoners te kunnen betekenen. Ze besloten om de tuintjesactie te plaatsen op Vraagelkaar, waar direct veel enthousiaste reacties op kwamen.

Op de avond van 16 mei gingen zij met zestien studenten langs zeven tuinen om deze onder handen te nemen. Ze kregen gereedschap in bruikleen van Woningbouwvereniging OFW en gingen net zo lang door met snoeien, onkruid wieden en vegen tot alle tuintjes zomerklaar waren. De buurtbewoners en woningbouwvereniging reageerden heel enthousiast op de studenten en waren blij dat de tuintjes er weer mooi bijstaan. Sommige buurtbewoners waren zelf niet in staat om deze klusjes in de tuin te doen. Het meest bijzondere verhaal was dat van mevrouw Foppen van Norden (73), haar man is recentelijk overleden en daarvoor een tijd ziek geweest. Hij hield de tuin altijd netjes bij en ondanks dat ze alle spullen al had staan wist ze niet waar ze moest beginnen. Om hulp vragen vond ze moeilijk, ze was daarom bijzonder dankbaar dat de studenten ook bij haar langskwamen.

De studenten doen meer dan tuintjes opknappen om sponsoring te regelen voor Samenloop voor Hoop. Ze organiseren ook een benefietfeest en rijden met een brandweerauto door Swifterband, Biddinghuizen en Dronten om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Wij wensen de studenten van USRA alvast heel veel succes tijdens Samenloop voor Hoop! 

Wil jij graag de studenten steunen in hun actie voor Samenloop voor Hoop? Je kunt

hier een donatie doen.