Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Chronische zieke Henny (68) dankbaar voor ondersteuning na aardbevingsschade

De chronische zieke Henny (68) moest haar huis een maand geleden verlaten vanwege aardbevingsschade. In hotel Ekenstein hebben ze haar goed verzorgd. Hoewel haar bed klaarstond bij thuiskomst, stonden de verhuisdozen torenhoog opgestapeld. Maar liefst 9. Behulpzame Vraagelkaarleden boden aan om bij Henny thuis aan de slag te gaan om de opgestapelde verhuisdozen uit te pakken en alles zo goed mogelijk een plekje te geven. Wegens ziekte is Henny aan bed gekluisterd en was dit voor haar niet mogelijk. Vraagelkaar bracht haar vraag onder de aandacht bij haar leden. Een mooi voorbeeld van wat buurtgenoten voor elkaar kunnen betekenen in situaties van nood.

De impact van de verhuizing voor de chronisch zieke Henny is ondanks alle steun enorm. Het is heel zwaar om terug te komen in huis terwijl alles op een andere plek staat, zoals haar apparaatje om de deur op afstand te openen en het bed dat niet helemaal naar beneden kon. “Je bent in zo’n situatie afhankelijk van anderen en het gaat soms anders dan je voor ogen had. Dat vond ik wel even moeilijk”, aldus Henny. Gelukkig schoot haar buurman midden in de nacht te hulp zodat ze niet zittend hoefde te slapen. Ook kwam Vraagelkaarlid Hanneke (42) langs om te helpen met de laatste dingen in het huis, terwijl een groep sterke mannen, die reageerden via de kerkgroep op Vraagelkaar, de tuin onder handen nam. “Heel fijn dat deze lieve mensen mij deze geweldige hulp konden bieden, en dat nog wel in de week voor Pinksteren! Ik ben daar enorm dankbaar voor.” We zijn nu een paar dagen verder en Henny is inmiddels weer helemaal bekomen. De spullen hebben een mooi plekje gevonden en Henny is alle mensen die te hulp schoten zo ontzettend dankbaar dat ze graag iedereen nog eens uitnodigt op de koffie als bedankje!

Binnenkort heeft ze een afspraak met een Vraagelkaarlid die problemen heeft aan de stembanden en daardoor moeilijk praat. Henny vindt het fijn om haar een luisterend oor te bieden. “Zo kan ik ook wat terug doen en weer iets voor iemand anders betekenen binnen mijn mogelijkheden. Dat vind ik wel zo prettig!"

Foto's door Veronica van Peet