Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Wens in vervulling

Alie (73) had een wens: ze wilde dolgraag eens een wellnessmiddag met een fietsvriendin. Alie was al jaren niet op vakantie geweest en heeft een zwaar leven achter de rug, onder andere doordat ze in haar kindertijd de Engelse ziekte opliep. Dit weerhoudt Alie er echter niet van om  zich altijd voor iedereen in te zetten, onder andere als vrijwilliger bij de Hoven (Coloriet). Het is daarom extra bijzonder dat Alie zelf een keer verwend kon worden. Christina van SoeReiMas zag de vraag van Alie en bood een volledig verzorgde wellnessdag aan bij haar in de praktijk.

Alie was nietsvermoedend aan het werk als vrijwilliger tijdens de workshop Mandela’s kleuren in de Hoven, toen het team van VraagElkaar op de stoep stond met een inspiratieworkshop. Alie had al vaker van een wellnessdag gehoord, maar nog nooit een dag als deze meegemaakt. “Het was geweldig, geweldig!” omschrijft Alie. “Christina is heel fijn en heel spontaan en lief. Zo zouden meer mensen moeten zijn. Het was alsof we elkaar al jaren kenden, we hebben heerlijk gekletst”. Alie besloot haar fietsvriendin mee te nemen, die het ook druk heeft gehad, en kijkt opgewekt terug op de dag. “We kregen een lichaamsmassage voor al onze spieren; onze benen, buik, armen, rug, schouders.. alles werd met warme olie gemasseerd.” vervolgt Alie. “Jaren terug, zo’n twintig of dertig jaar geleden, heb ik op vakantie wel eens warmwaterbaden bezocht, maar dit was heel anders. Dit ging puur om de gespannen spieren die werden gemasseerd en dat was geweldig. Ik heb echt genoten”. Ook de vriendin van Alie, Hannie, heeft een heerlijke dag gehad. Christina had Hariëtte Kolf van JKjust4you gevraagd om te komen helpen. 

De verwendag werd door Christina van SoeReiMas compleet gemaakt met een lekkere lunch met salades en hapjes. “Heerlijk en geweldig”, vertelt Alie stralend. “Natuurlijk heb je de volgende dag weer drukke dingen, maar de dag zelf was heel ontspannend.!” De bewoners van de Hoven reageerden ook enthousiast en gunden Alie het verwenmoment als geen ander “Vreselijk leuk!” en “Lief dat jij het hebt. Je verdient het, want je doet zoveel voor ons”, waren de spontane reacties die Alie zich nog kan herinneren. “Daar doe je het voor. Je hoeft niets te verdienen, het gaat erom dat je mensen blij ziet. Daar doe ik het ook voor, en Christina had dat blijkbaar ook”. Donderdag gaat Alie weer aan de slag als vrijwilliger bij de Hoven. “Ik weet nu al dat de bewoners gaan vragen ‘en, en, en, hoe was het?’ en dan leg ik alles uit. Het was zeker een geslaagde dag”.