Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Een warme ochtend vol sprankjes in Swifterbant

In de vroege ochtend was het Vraagelkaar team al in touw om de Steiger in Swifterbant klaar te maken voor het Vraagelkaarcafé. Bloemen, inspiratiekaarten en vrolijke gestipte kleden lagen op de tafels. Thee en koffie stond klaar voor de arriverende deelnemers. Ondanks het warme weer beloofde het een ochtend vol sprankjes te worden.

Tijdens de presentatie van Hessielle van Dam, voorzitter van Stichting Vrienden van Vraagelkaar, kwamen enkele vragen van leden aan bod. Er ontstond meteen een hartverwarmende verbinding tussen een lief lid die Irak ontvlucht is met een inwoner uit het dorp. Ze gaan elkaar ondersteunen en wisselen ook kinderkleertjes uit. Fred (74) bood aan om Chris (66) te helpen met zijn computervragen. Terwijl Jannie (65) en Vidiawatie (67) een afspraak hebben om samen te gaan wandelen. De prachtige omgeving van Swifterbant nodigt uit om te wandelen of te fietsen, zeker met dit mooie weer! Er waren dan ook diverse deelnemers die afspraken maakten om af en toe een fietstochtje te maken met een ander Vraagelkaarlid.

Wij worden er blij van om te zien dat er in Swifterbant al bestaande initiatieven zijn waar iedereen zich bij aan kan sluiten. Tijdens de Vraagelkaarcafés komt vraag en aanbod zo bij elkaar en worden andere leden uitgenodigd om mee te doen met de bestaande clubjes. Zoals de haak- en breiclub die iedere 2e en 4e woensdag van de maand in de Steiger samenkomt. Ook is er een maandelijkse bijeenkomst voor alleenstaanden. En natuurlijk is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten van Mantelkring en OpenJeHart, die uiteraard tijdens dit café ook aanwezig waren.

Na de inspiratieworkshop en het ontstaan van diverse hartverwarmende verbindingen, was het tijd om deel te nemen aan leuke activiteiten in de verschillende cafés. Het was met name een drukte van belang bij het Verwencafé, waar mensen in de rij stonden om hun nagels te laten lakken of een massage te ontvangen door leerlingen van praktijkschool de Steiger. Met name de hoofd- en voetmassages waren een enorm succes. Iedere deelnemer van het VerwenCafé kwam hier dan ook zeer ontspannen vandaan. Er werden spelletjes gespeeld in het Praat- en SpelCafé, leden gingen creatief aan de slag te gaan in het CreaCafé, haakten of breiden in het Haak- en BreiCafé en leerden meer over hun tablet en telefoon in het ICT-Café. Na de lunch werd er nog goed nagetafeld voordat iedereen vanwege de warmte weer huiswaarts ging. Eén ding is zeker: de sfeer en de ontspanning zaten er goed in tijdens deze ochtend vol sprankjes!

Foto door Sjoerd Marinus