Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Voor ieder klusje een oplossing

Een buurvrouw van Erik (66), waarmee hij wel eens ontbijt bij de Hema, wees hem op Vraagelkaar. Hoewel hij niet bij het Vraagelkaarcafé aanwezig kon zijn, was hij direct enthousiast om voor verschillende Vraagelkaarleden klusjes op te pakken. Erik is handig en heeft veel ervaring: of het nu gaat om hulp bij de computer, reparaties in en om het huis, verven, behangen of het oplossen van problemen met de elektra. Van verschillende leden ontving hij al snel veel positieve reacties!

Onder andere van Henk (63) die graag hulp wilde om beter met zijn computer om te leren gaan. Ook Mireille (46) die momenteel met krukken loopt en daardoor niet toekomt een aantal huishoudelijke klusjes in huis, zoals het repareren van lades van haar kledingkast, het boren van een aantal gaatjes en het ophangen van een trapleuning. Voor Erik zijn dit soort klusjes geen moeite. Hij is inmiddels voor een eerste gesprek langsgegaan om te zien wat hij voor haar kan betekenen.

En tot slot heeft Erik de familie Reijman (66) ontmoet. Meneer en mevrouw zijn beiden slechtziend en waren enorm blij dat Erik aanbood om hen te helpen met een kapot tuinhekje. Ook hebben ze al een tweede afspraak staan voor klusjes in de achtertuin, de computer en het repareren van de lamellen.

Erik is een klusjesman hart en nieren en heeft twee rechterhanden. Hij is zelf erg enthousiast en vind het leuk om anderen te kunnen helpen met het aanpakken van kleine klusjes die anders zouden blijven liggen. “Ik ben blij dat ik een steentje kan bijdragen en mensen het gevoel kan geven dat er wordt geluisterd en dat er een oplossing is”. Ook merkt hij dat wanneer hij vaker bij iemand langskomt, mensen opener durven te zijn. “Ik merk dat mensen zich meer op hun gemak voelen en dat er een band ontstaat. Ze kunnen dan ook beter aangeven waar ze mijn hulp bij kunnen gebruiken”. Ik heb dan ook alleen maar positieve reacties gehad en vele gezellige gesprekken gevoerd, onder het genot van koffie en wat lekkers. Erik was voorheen al betrokken bij Woonzorg en Welzijn Lelystad en nu dus ook bij Vraagelkaar: “het doet me goed, ik ben blij dat ik ermee begonnen ben!” aldus Erik.

Foto door Fotostudio Wierd