Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vraagelkaar viert een feestje

Het Vraagelkaar Team tourde deze week met het oranje Volkswagen T2 busje door het land om te vieren dat we al vijf jaar mensen verbinden voor een sprankje geluk. Zo waren ook alle Lelystedelingen welkom om aan te schuiven voor koffie en taart en natuurlijk om mee te doen met onze hartverwarmende beweging.

In Lelystad werden we met open armen ontvangen: bekende en nieuwe leden kwamen koffie drinken en vragen delen. Vele leden vertellen over hun ervaringen met Vraagelkaar. Bijvoorbeeld de 90-jarige Ria, die een oproepje in de krant zag over 50 jaar Lelystad. Ze had allemaal foto's meegenomen en vroeg of iemand haar kon helpen om in contact te komen. Ria liet foto's zien waar ze op de meest exotische plekken 'het Flevolands Nieuwsblad' vasthoudt. En ook Anneke (64) die via Vraagelkaar Ananda (67) leerde kennen. Samen zijn de twee vrouwen al naar diverse musea in heel Nederland geweest, zoals: Het Fries Museum in Leeuwarden en het gemeentemuseum in Den Haag. Ook reageerde Anneke op de oproep van Leo (54) om met een aantal Vraagelkaarleden te lunchen bij Het Vegetarisch Restaurant in Sidodorp. Nelly (92) vertelde hoe blij ze is met het contact tussen haar en Marijke (74). Iedere week toveren ze de woonkamer van Nelly om tot een ware bioscoop en kijken gezellig samen films en zitten er knusjes bij. Ook Fred (68), die al 50 jaar werkt als motorinstructeur, was aanwezig. Hij houdt elke week een dag vrij om vrijwilligerswerk te doen en vindt het geweldig om via Vraagelkaar een luisterend oor te bieden wanneer daar behoefte aan is. En ook klusjesman Erik (66) kwam gezellig koffiedrinken. Hij heeft al vele inwoners van Lelystad blij heeft kunnen maken met zijn kluservaring en toewijding!

Tijdens de inspiratietour kunnen buurtbewoners aangeven wat ze leuk vinden om te doen, of wat ze voor een ander willen betekenen. Dat kan een bezoekje aan het theater zijn, maar ook samen wandelen of fietsen, een boodschap meenemen of een keertje tuinieren.

Het is enorm bijzonder om te zien dat Vraagelkaar voor veel leden het verschil maakt. Bedankt als jij ook bent gekomen om gezellig taart te eten en je vragen te delen. Doe je ook mee met onze positieve beweging? Dan kleuren we samen de wereld een sprankje mooier!

Foto's door Janet Turkstra