Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Dit feestje viel niet in het water!

Afgelopen woensdag deed Vraagelkaar Dronten aan met het oranje T2 Volkswagen busje. Ondanks de gietende regen was ons bezoek aan Dronten een groot succes. We mochten schuilen voor een flinke hoosbui onder het afdak van de Meerpaal en vele leden kwamen taart eten en deelden de hartverwarmende verbindingen die ze via Vraagelkaar hebben opgedaan. Zo ook een oudere heer die Vraagelkaar zo’n tof initiatief vond dat hij later terug kwam en zei: “U verdient een bloemetje!”

Terwijl de wolken zich samenpakten voor een nieuwe bui reden wij richting Coloriet de Regenboog waar enkele buurtbewoners en cliënten ons al opwachtten. De zoektocht naar een stopcontact duurde wel even en de hilariteit was groot toen deze op enkele meters afstand van de vrolijk gedekte tafels bleek te zitten. Om droog te kunnen genieten van de verse appeltaart van de Dorpsboerderij werden de tafels opgebouwd in de fietsenstalling. Die natuurlijk werd versierd met de kleurrijke kleden en bloemen. De bezoekers zette “Lang zal ze leven in” om ons vijf jarig bestaan met ons te vieren. Een scooter, versierd met vlaggetjes, stond temidden van het geheel.Een voorbijganger met twee gehandicapte kinderen schoof spontaan aan en wilde graag meedoen. De 80-jarige vrouw, die niemand heeft om mee te praten, was geraakt door het gesprek dat zij met Hans voerde. Ook 94-jarige meneer Brans was van de partij, die al eerder op het Geluksbankje plaatsnaam. Brans genoot zichtbaar van de koffie en de aandacht en zorgde voor een vrolijke noot. Ondertussen raakte het hondje van één van de buurtbewoners zoek, maar werd na afloop aangetroffen in het huis van meneer Brans. De kleine Jack Russell had stiekem vijf yoghurtjes soldaat gemaakt en likte tevreden zijn snuit af.

"Vaak gaan dingen anders dan je verwacht of hoopt. Als je kunt accepteren dat het is zoals het is, en er dan alsnog een feestje van kunt maken, dan geniet je veel meer ”, aldus Janet Turkstra, initiatiefneemster van Vraagelkaar. Was jij ook aanwezig voor taart en de goede gesprekken, dan willen we je hartelijk bedanken voor alle gezelligheid en steun. Wij hebben enorm genoten!! Als je de inspiratietour hebt gemist, nodigen we je van harte uit om mee te doen met onze hartverwarmende beweging. Zo kleuren we samen de wereld een sprankje mooier!