Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hartverwarmende verbindingen onder de oude plataan en in het gemeentehuis

De zon schijnt als we met snorrende motor naar Drachten rijden. Met 80 km per uur gaan we aanzienlijk langzamer dan gewend. Als we bij het Franse pleintje aankomen, zitten de eerste leden al te wachten. Samen toveren we het pleintje om tot een mooie ontmoetingsplaats. De lange tafels met bloemen en geruite kleden doen Italiaans aan. Het is zo bijzonder om samen koffie te drinken en verse appeltaart te eten onder de prachtige plataan in het hart van Drachten. Een prachtige plek om een sprankje geluk te ervaren!

Iedere bezoeker heeft een verhaal en we zijn geraakt als we horen dat een ouder echtpaar is overleden. Een echtpaar dat we stiekem in ons hart gesloten hadden door de uitbundige echtgenote die nog vol vuur en trots over haar ‘Pieter’ vertelde. Sil (68), lid van het eerste uur in Drachten heeft ze nog vele sprankjes bezorgd door ze mee te nemen naar het theater en regelmatig samen boodschappen te doen in het dorp. Ook Grietje van 90 schuift aan. Ze heeft een bloemetje meegenomen. Ze is blij als ze hoort dat er animo is om samen naar Lauwersoog te gaan. Steeds opnieuw schuiven Drachsters aan voor de gezelligheid, van jong tot oud!

Even later is het tijd om in te pakken voor de volgende stop: het gemeentehuis. We worden warm onthaald door Gerrit, die het Geluksbankje naast de vrolijk gedekte tafels zet. Zo kunnen nog meer mensen plaatsnemen. Na de eerste aarzelende bezoekers schuiven verschillende Drachsters aan en geven aan wat ze graag zouden willen: samen iets leuks ondernemen, koffiedrinken of iets anders. Zoals een lieve dame van 80 aangaf: “Ik vind het zo gezellig om te praten, maar dan het moet wel graag ergens over gaan. Ik zoek wel diepgang in mijn gesprekken”. Als er na wat gespetter toch nog een bui losbarst blijft iedereen gewoon zitten. Onder de rode Vraagelkaar paraplu’s die Hans snel uitdeelt. Dan is het tijd om de laatste oranjekoeken in te pakken en terug te kijken op een prachtige dag! Bedankt Drachten!