Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

92-jarige Nelly geniet van thuisbioscoop voor twee

Toen mevrouw Gelder (92) en Marijke (74) elkaar ontmoetten in het Vraagelkaarcafé klikte het meteen. Marijke is slechthorend en mevrouw Gelder is zelf slechtziend, maar samen hebben de dames de grootste lol. Marijke belt mevrouw Gelder op wanneer ze wil langskomen en vaak komt dat prima uit. “We spreken eens in de paar weken af bij mij thuis en kijken gezellig samen een film. Ik zet een lekker kopje koffie en leg alvast wat films klaar”, aldus mevrouw Gelder. “Zo maken we er een gezellig bioscoopmiddag van!”

Eén middag dat Marijke bij mevrouw Gelder langs kwam afgelopen winter, sneeuwde het flink en werd het net donker. Mevrouw Gelder vroeg Marijke om even te bellen bij thuiskomst, om haar te laten weten of ze veilig over was gekomen. Marijke was dit compleet vergeten en belde een paar uur later terug. “Dat was helemaal niet erg hoor, maar ik wilde graag weten of alles goed was gegaan!”

De dames spreken regelmatig gezellig af als ze daar beiden zin in hebben en toveren het huis van mevrouw Gelder om in een thuisbioscoop. Met de warmte de afgelopen weken, was het een beetje te warm voor hun bioscoopmiddagjes, maar als het koeler wordt pakken de dames deze gezellige traditie weer op.“Dankzij Vraagelkaar heb ik er een vriendin bijgekregen!” reageert mevrouw Gelder dankbaar. We wensen de dames nog heel veel kijkplezier toe!

Ook een sprankje ervaren?
Op vraagelkaar.nl kun je aangeven wat je leuk vindt om te doen of wat je voor een ander wilt betekenen. Dat is fijn als je iemand zoekt om mee te wandelen of te klaverjassen. Of als je het leuk vindt om te tuinieren, een boodschap mee te nemen, of iets anders. Vraagelkaar, gewoon doen! Zo kunnen we meer voor elkaar betekenen.