Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Een klik en vele sprankjes in Biddinghuizen

Op donderdagochtend werd het Educatief Centrum Biddinghuizen omgetoverd: het Vraagelkaar team legde bloemen en inspiratiekaartspellen op de tafels. De workshops werden voorbereid, terwijl thee en koffie al klaar stonden voor de arriverende deelnemers. Het was warm, maar de sfeer was ontspannen en informeel.

Voor sommige leden kwamen er al hartverwarmende verbindingen tot stand voordat de inspiratieworkshop van start was gegaan. Bijvoorbeeld tussen Wil (80) en Tineke (72), die beide een voorliefde voor cultuur en theater hebben, die bij het schudden van de handen meteen riepen: “Ja, we hebben een klik!” Verder verhuist Els (75 binnenkort van Dronten naar Biddinghuizen en heeft Frans (67) aangeboden om haar te helpen met enkele klusjes. Ook Willy (69) & Kayleigh (26) vonden elkaar. Willy is op zoek naar een interessant boek voor de zomervakantie vinden en bibliothecaresse Kayleigh wil haar daar graag bij adviseren. Een afspraak voor volgende week staat al gepland.

Na de inspiratieworkshop door Hessielle van Dam, was het tijd om deel te nemen aan leuke activiteiten in de verschillende cafés. Het VerwenCafé was dit keer het meest populair, vele deelnemers stonden in de rij voor een voet of gezichtsmassage. Daarnaast werden er natuurlijk spelletjes gespeeld in het Praat- en SpelCafé, gingen leden creatief aan de slag in het CreaCafé en het Haak- en BreiCafé en leerden meer over hun tablet en telefoon in het ICT-Café. Het was goed warm deze ochtend. “Ach, of ik nu thuis zit of hier, het is overal even warm”, aldus mevrouw Commandeur (92) die naar het café kwam met de vraag of iemand haar rolstoel wil duwen op 29 mei, zodat zij een glimp op kan vangen van de koning en koningin in Dronten. Ook andere leden uit Biddinghuizen gaven aan niet van plan te zijn lang te blijven in verband met de warmte, maar uiteindelijk is iedereen tot na de heerlijke lunch gebleven en werd er zelfs nagetafeld. Een groot compliment waaruit het succes van deze ochtend vol sprankjes maar weer eens blijkt!

Foto's door Sjoerd Marinus. Bekijk hier het foto album met alle foto's.