Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Het begon allemaal met een sjaal

Jeanette (47) is een positief ingestelde dame die nauw betrokken is bij Vraagelkaar. Ze kreeg de diagnose Parkinson en kon haar werk in de thuiszorg niet langer doen. Ze werd destijds gedetacheerd en werkte voor de Gemeente Drachten aan plan Sociaal Vitaal. Het doel: senioren in beweging krijgen. Toen het project ten einde liep stelde de burgemeester van Drachten, Tjeerd van Bekkum, Jeanette voor aan Janet Turkstra, initiatiefneemster van Vraagelkaar.

Jaenette was meteen enthousiast over Vraagelkaar. Haar eerste bijdrage was het breien van een sjaal in de kleuren van Vraagelkaar, die het warme gevoel dat Vraagelkaar uitdraagt symboliseert. Ze reageerde op de vraag van een ander lid om haar af en toe te helpen op de iPad. Jeanette was aanwezig bij verschillende Vraagelkaarcafés en ontdekte dat ze het leuk vond om deelnemers van het ICT-Café te helpen om hun tablet of telefoon beter te begrijpen. Nu is de kans groot dat je Jeanette aan de lijn krijgt als je lid bent in Drachten. Ze is een belangrijke schakel geworden in het contact met de leden en enkele groepen binnen Vraagelkaar, zoals die van de kerk in Drachten. Ook helpt ze met het organiseren van activiteite, zoals het tripje naar Lauwersoog voor een aantal enthousiaste leden uit Drachten. “Ik ben een heel sociaal iemand en mag graag met mensen omgaan”, aldus Jeanette. “Ik ben dan ook heel blij met wat ik voor Vraagelkaar kan betekenen!”

Wellicht ben je Jeanette ook tegengekomen tijdens de inspiratietour afgelopen maand. “Het is bewonderenswaardig om te zien hoe positief Jeanette in het leven staat ondanks haar ziekte. We zijn enorm blij met haar bijdrage!” Aldus Janet Turkstra.