Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hoofddrukmassages, blokfluitles en goede gesprekken tussen jong en oud

Ilse (57) is docente op Praktijkschool de Steiger. Sinds vorig jaar zijn Ilse en haar leerlingen betrokken bij de Vraagelkaarcafés. Ilse heeft zelf een begeleidende rol en helpt de leerlingen om de deelnemers van het café optimaal te kunnen ondersteunen. Ook hebben de leerlingen een stukje ICT-stukje opgepakt, de bediening en helpen vooral graag in het VerwenCafé, dat bij veel leerlingen in de smaak valt. “Het is leuk en leerzaam voor de leerlingen. Leuke gesprekken, even weg uit de school en iets voor ouderen betekenen. Het is echt een uitje”.

Ilse wilde zelf ook graag meer betekenen en niet alleen een begeleidende rol vervullen tijdens de Vraagelkaarcafés. Buiten haar werk als docente om geeft ze regelmatig hoofddrukmassages, zingt in een koor, geeft ze gitaarles en ook eens per week aerobics in buurthuis ‘Het Palet’. Daar moest ze vast iets mee kunnen betekenen! Ze besloot om tijdens het Vraagelkaarcafé in Swifterbant haar massagestoel mee te nemen en deelnemers van het café een massage te geven. Tijdens ditzelfde Vraagelkaarcafé ontmoette ze tevens Anne-Marie (67) die dolgraag blokfluit wilde leren spelen. Ilse bood direct aan om haar les te geven. De blokfluitles heeft inmiddels twee keer plaatsgevonden en Ilse zelf wordt er ook helemaal enthousiast van: “Ik heb nu via marktplaats een altfluit gekocht en ben daar nu heel enthousiast mee begonnen! Zo zie je maar, je rolt van het ene pad in het andere”. Wat Ilse het leukste vindt aan betrokken zijn bij de Vraagelkaarcafés is dat ze helpt om jong en oud bij elkaar te brengen. Haar leerlingen zien in dat ouderen veel interessante verhalen te vertellen hebben!

Ook op een volgende Vraagelkaarcafé in Lelystad zul je Ilse en een nieuwe groep leerlingen van Praktijkschool de Steiger vast en zeker tegenkomen!

Foto door Fotostudio Wierd