Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Uitwaaien op de boot in Lauwersoog

De 88-jarige Grietje was al eens eerder op stap geweest via Vraagelkaar: presentator Jan Slagter van Omroep MAX verraste haar tijdens het Vraagelkaarcafé met een ritje in een jeep op Ameland. Dit keer was haar wens om een boottocht te maken in Lauwersoog. Al snel bleken meer leden hier enthousiast over. Het resultaat was een gezelschap van zes dames met leeftijden uitlopend van 53 tot 95 jaar, maar dat deerde niks. “Het waren hele leuke mensen, ik had met iedereen een klik”, aldus Maria (53).

Met een taxibusje werd het groepje dames ’s ochtends vroeg naar de haven van Lauwersoog gebracht, waar hen een prachtige boottocht over het Lauwersmeer te wachten stond. De dames dronken op de boot een kopje koffie of thee met wat lekkers en kletsten erop los. “Het was een fijne dag en een mooie tocht over het Lauwersmeer”, vertelde Kleisje (95). “Perfect geregeld en zo gezellig, we hebben weer eens gelachen!” Aldus Gerrie (79).

Aan het einde van de geslaagde dag waren alle dames waren het over één ding eens: op deze fijne dag komt zeker een vervolg. Ze besloten spontaan om de dag af te sluiten met een dagmenu bij De Lachende Koe. “Een mooi einde van een prachtige dag, die zeker een vervolg krijgt”, aldus Kleisje. “We hebben nog eens afgesproken om met zijn zessen weg te gaan, het was voor herhaling vatbaar!” beaamt Sil (69). Een etentje bij de Chinees in de week erna was dan ook snel gepland en dat is waarschijnlijk niet de laatste keer dat deze dames er gezellig op uit gaan!

Ook een sprankje ervaren?
Op www.vraagelkaar.nl kun je aangeven wat je leuk vindt om te doen of wat je graag voor een ander wilt betekenen. Dat is fijn als je iemand zoekt om mee te wandelen of te klaverjassen. Of als je het leuk vindt om te tuinieren, een boodschap mee te nemen, of iets anders.

Vraagelkaar, gewoon doen! Zo kun je veel voor elkaar betekenen!

Foto's door Burt Sytsma Photography