Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Is Vraagelkaar voor jong en oud? Deze 15-jarige jongen bewijst van wel

Dat Vraagelkaar voor jong en oud geluk kan opleveren laat Diederik (15) zien. Geef hem gereedschap of een tuin klus, en hij is helemaal in zijn element. Zijn liefde voor klussen en tuinieren wilde hij inzetten om anderen ook blij te maken en dus schreef hij zich in op Vraagelkaar. Inmiddels heeft hij zijn eerste ontmoetingen gehad en dat smaakt naar meer.

Diederik was zes jaar toen hij bij een vriend op de boerderij kwam. Daar raakte hij besmet met het werken in de buitenlucht. Dit zorgde ervoor dat hij op zijn negende zijn eerste baantje had als tuinman bij een oudere vrouw. Dit vond hij zo leuk dat hij zich bleef inzetten voor ouderen.  Toen hij via zijn opleiding aan het Almere College in aanraking kwam met het Vraaglkaarcafé, vulde Diederik dan ook de vragenlijst in. En zo kwam hij al snel in contact met dorpsgenoot Marjanne (57) die slecht ter been is, maar wel graag haar tuin wilde opknappen.  

Bij de eerste ontmoeting werd Diederik hartelijk ontvangen door Marjanne ‘met een grote glimlach en veel dankbaarheid’. Het werd een gezellige middag inclusief een drankje, maar niet te lang want Diederik staat het liefst non-stop te tuinieren. ‘Zijn positiviteit, energie en actieve houding maken Diederik een fijn gezelschap, maar hij mag van mij best vaker een pauze nemen hoor’, grapt Marjanne.  Dat Diederik zijn tuinwerk serieus neemt, blijkt ook als fotograaf Mischa langskomt: ‘Dat was grappig om mee te maken, maar leidt wel een beetje af van het werk’.  

Die pauzes zijn er ongetwijfeld gekomen want Diederik en Marjanne hebben sindsdien vaker afgesproken, en inmiddels heeft Diederik ook een aantal klusjes binnenhuis gedaan. Zo stond hij afgelopen week nog een rolgordijn te vervangen. Ondertussen is Diederik druk bezig zijn droom te verwezenlijken om boer te worden. Vraagelkaar zal hij niet snel vergeten: ‘Ik wil dit werk blijven doen zolang ik er tijd voor heb, want ik ben dankbaar dat ik iets kan betekenen’.  Diederik wij vinden je geweldig! We hopen dat je jouw droom om boer te worden, kunt waarmaken.

Ook een sprankje ervaren?

Heb jij ook zin om iets voor iemand te betekenen of ben je naar iemand op zoek? Laat het ons weten via vraagelkaar.nl!

Foto door Fotostudio Wierd