Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hoe je op je 92ste kunt genieten van bloemen, gezelligheid en sprankjes

Twee dames met een gezamenlijke interesse in bloemen, dat kan niet anders dan gezellig worden. En dus spreken Miek (92) en Jopie (76) elkaar geregeld. Zo gingen ze afgelopen maand met elkaar naar de pluktuin voor een mooi boeket en een goed gesprek. 

Het was een lekkere zonnige dag toen Miek en Jopie elkaar ontmoeten. De rollator van Miek in de achterbak van Jopie’s auto, en de middag kon beginnen. Beiden hadden die week daarvoor al even kennis gemaakt met een kop koffie, en na een wederzijdse klik besloten ze naar een pluktuin te gaan.  ‘Er waren prachtige bloemen in veel verschillende kleuren. We hebben zo groot mogelijk geplukt’, aldus Miek. ‘Ja, daar was wel een grote vaas voor nodig’, vult Jopie grappend aan.

Beide dames genieten intens van bloemen en hebben dan ook hun eigen tuin. Miek: ‘Je moet goed voor bloemen zorgen en ze in de gaten houden. Het groeiproces van de bloemen vind ik het allermooiste om te zien. Ik praat ook regelmatig met mijn planten, want die liefde voelen ze’.

Dat Miek en Jopie samen op pad kunnen gaan voor hun gedeelde hobby, is dan ook erg gezellig. ‘De pluktuin was wat lastig begaanbaar voor een rollator, maar samen naar een andere tuin of orchideeënhoeve lijkt me fantastisch’, aldus Jopie. Miek is het daarmee eens: ‘De orchideeënhoeve verveelt nooit en ik kom daar heerlijk tot rust, dus dat zou heel leuk zijn’. Miek: ‘Ik hoef niet heel vaak af te spreken, maar zo af en toe is echt gezellig want we hebben een klik’. Jopie beaamt dat: ‘Door Vraagelkaar kun je positieve ervaringen delen’. Zelf doet ze dat dan ook zo veel mogelijk door op pad te gaan met verschillende leden.

En de dames houden woord want zo hebben ze al eens afgesproken bij Miek thuis om haar eigen gemaakte kunstwerken te bewonderen. Het geplukte bloemen boeket heeft als herinnering nog een week lang in beide woonkamers gestaan. Een mooie herinnering aan een zonnige middag vol sprankjes.

Ook een sprankje ervaren?

Miek hoorde via Familiehulp over Vraagelkaar. Vraagelkaar is voor iedereen. Op www.vraagelkaar.nl kun je aangeven wat je leuk vindt om te doen. Dat is fijn als je iemand zoekt om mee te wandelen, naar het theater te gaan, te klaverjassen. Of als je het fijn vindt om iets voor een ander te betekenen: tuinieren, een boodschap meenemen, of iets anders wat je leuk vindt om te doen.

Foto's door Fotostudio Wierd