Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Wat als jouw 97-jarige oma niet in de buurt woont?

Het cijfer vier speelt een bijzondere rol in de familie van Jessica (44). Niet alleen is zij onderdeel van vier generaties vrouwen, ze werd afgelopen week ook 44. Na vier jaar haar verjaardag niet te hebben gevierd, werd het tijd voor een groot feest. Maar er was alleen één probleem: Oma (97) dreigde niet te kunnen komen omdat ze geen vervoer had. Maar zonder oma geen feest! En dus schakelde Jessica Vraagelkaar in voor een oplossing en dat leidde tot heel veel sprankjes geluk.

Al van jongs af aan komt Jessica (44) bij haar oma over de vloer. Logeerpartijtjes, bramen plukken, spelletjes spelen en vertellen over vroeger. Een dag bij oma Hommeltje, zoals ze liefkozend wordt genoemd, is altijd gezellig. Samen met haar dochter Zoë (14) en moeder Regina (65) vormen ze een hechte generatie. Zelfs zo hecht dat de vrouwen grotendeels bij elkaar zijn opgegroeid. Jessica kon zich dan ook geen verjaardag zonder haar oma voorstellen.

En dus besloot Jessica via Vraagelkaar op zoek te gaan naar een chauffeur. Er kwam direct veel response, waaronder een reactie van dorpsgenoot Joca (50). Joca: ‘Toen ik het oproepje zag, hoopte ik al dat het Oma Hommeltje was die een lift kon gebruiken, ik zie haar namelijk wel eens in het dorp en vind haar zo aardig’. En Joca bracht nog een verassing mee, ze kwam namelijk in een heuse cabrio aanrijden. Zo werd het een hele happening voor oma, want naast chauffeur Joca stond er ook een fotograaf klaar voor een foto. ‘Het regende, maar geen denken aan dat het regenkapje op zou gaan, want oma wou natuurlijk wel goed op de foto staan’, grapt Jessica.

Aangekomen op het feest viel de familie elkaar in de armen en kon het feestje beginnen. Alhoewel het Jessica’s verjaardag was, stal oma de show. Ze was volmondig aan het meezingen, kletste met iedereen en het voelde als een reünie met oude vrienden die ze al een aantal jaar niet had gezien. En het feestje werd nog even doorgevierd, want Jessica had als verassing geregeld dat haar moeder zou blijven slapen. Dit was voor oma echt de kers op de taart en maakte dat ze ook de volgende dag niet uitgepraat raakte over de fantastische verjaardag.

Kortom, deze verjaardag vergeten ze niet snel meer en daar is Jessica Vraagelkaar heel dankbaar voor: ‘Dankzij Vraagelkaar kon ik contact leggen met mensen uit Oma’s dorp. Op deze manier kun je zelfs op plekken waar je niemand kent toch iets regelen’. En het smaakt naar meer want zowel Oma Hommeltje, moeder Regina, en Jessica zelf kun je nu tegenkomen op Vraagelkaar met hun vragen en oproepjes.

Heb jij ook een vraag, wil je iets ondernemen of kun je ergens ondersteuning bij gebruiken? Via Vraagelkaar kun je aangeven wat je leuk vindt om te doen of wat je graag voor een ander wilt betekenen. Dat is fijn als je iemand zoekt om mee te wandelen of te klaverjassen. Of als je het leuk vindt om te tuinieren, een boodschap mee te nemen, of iets anders.

Vraagelkaar, gewoon doen! Zo kun je veel voor elkaar betekenen!

Foto door Fotostudio Wierd