Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hoe je kunt genieten als je van revalidatiecentrum naar het ziekenhuis gaat.

Ingrid (63) verblijft in een revalidatiecentrum als gevolg van een ingrijpende heupoperatie, namelijk een nieuwe heup. Daar hoort zo nu en dan een afspraak bij de orthopeed bij. Omdat Ingrid in een rolstoel zit, lijkt het haar een goed idee om een oproep te doen via Vraagelkaar. Ingrid is namelijk geen vreemde van Vraagelkaar, ze heeft al meerdere mooie ontmoetingen met mensen via deze positieve beweging gehad. Ingrid plaatst een oproep, en daar is Cees (66) die haar met plezier naar het ziekenhuis brengt. En zo genieten beide van een heerlijke wandeling terwijl de natuur haar prachtige herfstkleuren laat zien

Het is genieten deze mooie zonnige dag, want ook Mischa is erbij om foto’s te maken. ‘Heerlijk hoe we daar stonden op de Zilverparkbrug, de zwanen achter ons en de zon die heerlijk scheen’. Aldus Ingrid. 'Terwijl het al erg gezellig is, merkt Ingrid ineens op: ‘Cees, volgens mij kennen wij elkaar al, ik heb namelijk vroeger ook in het Stadhuis gewerkt in Lelystad, en naar mijn idee jij ook'. Cees is inmiddels met pensioen gegaan en moet even goed nadenken, maar ook bij hem is herkenning. Na de afspraak in het ziekenhuis kletsen ze nog even verder met een kopje cappuccino en kunnen niets anders bekennen dan dat deze ontmoeting geen toeval is.

Inmiddels gaat het alweer stukken beter met Ingrid, ze woont weer in haar eigen huis. Waarbij ze grapt: ‘mijn tuin is verwilderd, het zou geweldig zijn als iemand mijn tuin winterklaar zou willen maken'. Razend enthousiast is Ingrid over Vraagelkaar, zo heeft ze Rinske in het revalidatiecentrum leren kennen en gunt ze haar ook wat gezelligheid, al is het alleen maar een bakje koffie. Daarom heeft Ingrid contact opgenomen met Vraagelkaar, en gevraagd of er ook voor Rinske een profiel kan worden aangemaakt. Want iedereen verdient toch die sprankjes geluk?

Vraagelkaar, gewoon doen! Zo kun je veel voor elkaar betekenen!

Foto door Fotostudio Wierd