Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Wat je kunt doen om Rita (86) blij te maken?

Het is een prachtige zonnige dag, ontzettend koud maar zo puur, als Elle en Jaimy naar het Wijndaeler zorgcentrum in Den Haag gaan. Op 7 december is daar een Vraagelkaarcafé voor inwoners uit Loosduinen. Wat is er nu mooier dan mensen aan elkaar te verbinden en zo een sprankje geluk te creëren? Ze zijn benieuwd wat de inwoners van het zorgcentrum graag willen. 

Ze spreken een vriendelijk echtpaar, dat enorm gelukkig is. Vooral omwille van het feit dat ze elkaar hebben. Elle en Jaimy zijn ontroerd: zo mooi om hen te zien stralen. Ze geven bijna licht.

En dan komen ze Rita tegen. Een stralende dame met prachtig lang wit haar. Rita is 87 jaar en woont sinds zes weken in Wijndaelercentrum. Als Rita hoort over Vraagelkaar is ze enthousiast. Rita vertelt dat ze een geweldig leven heeft gehad en met hoeveel liefde ze in de Passage van Den Haag bij de bioscoop heeft gewerkt. Ze kende iedereen en iedereen kende haar. Daarbij vertelt ze met veel trots, “ik heb zelfs opnieuw de liefde gevonden hier in het zorgcentrum, we hebben erg veel lol samen en kunnen goed praten.” Rita geniet van al de gezelligheid met de andere bewoners, er is namelijk altijd wel wat gezelligs te doen. Op de vraag of Rita nog iets kan bedenken wat dat ze graag zou willen ondernemen via Vraagelkaar reageert ze met veel enthousiasme: “ik zou het heerlijk vinden om weer eens naar de bioscoop te gaan, te gaan wandelen en daarna een heerlijk bakje koffie te doen.”

Lijkt het jou wat om met deze lieve dame naar de Passage te gaan? Reageer dan hier.

Kijk voor meer informatie over lichtspoor op www.lichtspoordenhaag.nl

Foto: Jeffrey Grouwstra