Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hoe regen in zonneschijn verandert bij de Friese Poort Drachten

Terwijl het ROC Friese Poort een metamorfose onderging met de frisse kleuren van het Vraagelkaarcafé kwamen de deelnemers druipend van de regen binnen. Ruim 100 buurtbewoners en studenten van ROC Friese Poort zorg en welzijn waren bijeen voor het café.

Tijdens de sprankelende inspiratieworkshop gaven inwoners van Drachten aan wat ze graag wilden doen. Al snel besloten drie dames om samen de Orchideehoeve te bezoeken. Greet en mevrouw Wouda gaan samen de kerstsfeer proeven in een tuincentrum. Saakje en Helena gaan samen creatief aan de slag. En de heer Rooks krijgt binnenkort bezoek van Ester om samen te schilderen.

Het was hartverwarmend hoe zo veel mensen samen leuke dingen willen ondernemen. Ontroerend waren de gesprekken met Wessel en Ymkje die beide spastisch zijn en tegen veel vooroordelen aanlopen. Ymkje wil anderen een luisterend oor bieden. Maar merkt dat mensen al snel denken dat ze dat zelf nodig heeft. Zowel Wessel als Ymkje genoten enorm. van de positieve gesprekken en de fijne massages in het Verwencafé.

Lies (58) gaat binnenkort naar de Lawei met Wessel terwijl hij ook binnenkort met enkele studenten het centrum in gaat. Ymkje verzorgt binnenkort een gastcollege op ROC Friese poort. Hoe het is om spastisch te zijn.

Tijdens deze middag konden de aanwezigen vijf verschillende workshops volgen. In het VerwenCafé kon men terecht voor het verzorgen van de nagels, handen en het gezicht. Voor lekker kletsen en gezelligheid en het spelen van een spelletje was er het SpelCafé. Voor vragen over mobieltjes, laptops of tablets kon men terecht in het ICT-Café. In het Haak-en-BreiCafé en het Creacafé kon men z’n creatieve ei kwijt. De aanwezigen werden door de eerstejaars studenten van de opleiding Verpleegkunde van ROC Friese Poort begeleid.

Na afloop stond er een heerlijke high-tea klaar. Deze was verzorgd door de eerste en tweedejaars studenten van de opleiding Horeca. Met dank aan de geweldige leerlingen en medewerkers van Friese Poort, Drachten. Het was een geweldige middag dankzij jullie inzet!

Bekijk alle foto's hier


Foto's door Sanne Hoekstra