Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Project Lichtspoor is van start met een feestelijk eerste Vraagelkaarcafé.

Vijf, vier, drie, twee, één. Het confetti kanon knalt en een lichtspoor met honderden lichtjes verschijnt. Hiermee werd afgelopen maandag tijdens een feestelijk Vraagelkaarcafé het project Lichtspoor officieel geopend door wethouder Karsten Klein. Meer dan honderd buurtbewoners kwamen bijeen voor deze feestelijke middag en genoten van een motiverende inspiratieworkshop, deelname aan verschillende workshops en een heerlijke high tea.

Een middag vol gezelligheid

Na de opening was het tijd voor een speech van wethouder Karsten Klein. Hij vertelde dat iedereen recht heeft om mee te doen, je gelukkig voelen en minder eenzaam. En dat het van belang is dat iedereen omziet naar elkaar zodat niemand alleen hoeft te staan. De bezoekers konden vervolgens tijdens de inspiratieworkshop aangeven wat zij graag zouden willen vragen of aanbieden en dit leidde al snel tot een paar vervolgafspraken en verbindingen. Zo gaan Majorie, Mana en Monique samen breien en krijgen Bhaarti en mevrouw Vink een heerlijke stoelmassage van Christa. Dankzij Sander kan Barbara straks haar smartphone gebruiken en Akbilek en Nesrin hebben afgesproken met Rita naar Soldaat van Oranje te gaan.

Daarna was het tijd voor vijf workshops, die werden ondersteund door leerlingen van het Mondriaan College. Zo konden mensen breien en haken, spelletjes spelen, zich laten verwennen met een massage en manicure, hun vragen stellen over ICT, of de high-tea voorbereiden in het Bakcafé. Deze high-tea werd vervolgens onder luid applaus ontvangen door de anderen.

Onder het genot van een bakje koffie, thee en taartjes van de high-tea werd deze gezellige middag vervolgens afgesloten en bleven nog velen na kletsen in het restaurant. Geheel in decembersferen, kregen alle mensen die een verbinding hadden gelegd met iemand een cadeautje van Lichtspoor mee en zo werden er meer dan 20 pakketjes uitgedeeld als aandenken aan deze geslaagde middag. Het was al donker toen uiteindelijk de laatste mensen door een lichtspoor van kaarsjes naar huis gingen, en zo eindigde de middag met veel warmte en licht.

Een maand vol warme activiteiten

Dit Vraagelkaarcafé is het begin van een maand vol activiteiten in Den Haag, speciaal voor iedereen die behoefte heeft aan extra gezelligheid en warmte. In deze decembermaand waar het allemaal draait om samen zijn brengt Vraagelkaar Hagenaren en Hagenezen bij elkaar in samenwerking met Project Lichtspoor. Dit doen ze door Vraagelkaarcafé’s te organiseren, met een gelukscaravan door de stad te trekken en speciale gelukstafels te organiseren in verschillende buurten van de stad. Voor meer informatie over de evenementen kunt u terecht op www.vraagelkaar.nl/cafe of www.lichtspoordenhaag.nl

Bekijk alle foto's hier

Foto's door Teis Elferink