Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Koffie, taart & inspiratie op de Haagse Hogeschool

Nieuwsgierig komt een groepje studenten naar de rood-wit gestipte Vraagelkaartafels. 'Wat doen jullie hier?' Lachend antwoord Tjalina: ‘Vraagelkaar is er voor iedereen die iets voor elkaar wil betekenen of iets gezelligs wil doen met anderen. Dat kan met leeftijdsgenoten of een jonger of oud iemand. Als het je leuk lijkt kun je je inschrijven’.

Al snel beginnen de studenten het formulier in te vullen. Door hun enthousiasme komen meer vrienden aanlopen en stellen dezelfde vraag. Één jongen werpt zich spontaan op als nieuwe vertegenwoordiger van Vraagelkaar en legt het concept uit aan zijn vrienden. ‘Ja man is lachen, kijk als jij dan piano wil leren spelen, dat kan toch. Je plaatst die oproep en dan komt iemand je helpen. Is toch leuk, ook gezellig man, even een drankje doen of spelletje spelen ofzo’.

De inschrijvingen stromen binnen bij de hartverwarmende beweging. Intussen raken de studenten in gesprek wat zij graag voor iemand zouden willen betekenen, of wat zij zelf graag zouden willen doen. En dat is precies wat Vraagelkaar hoopt te bereiken. De hele maand december gaan ze op pad in Den Haag om buurtgenoten met elkaar te verbinden. Juist omdat iedereen tijdens de donkere dagen wel wat extra gezelligheid verdiend. En omdat Vraagelkaar voor jong en oud is, zijn ze vandaag in gesprek met de studenten van de Haagse Hogeschool. En serveren ze koffie & taart met inspiratie. 

Iedereen kan meedoen

En wat blijkt, de meesten willen wel graag iets voor iemand betekenen maar weten niet waar ze terecht kunnen. Zo is er één Turkse studente die aangeeft het leuk te vinden om mensen te bezoeken en Turks te praten. Maar tot nu toe kende ze nog niemand die behoefte zou hebben. Nu staat haar oproepje op Vraagelkaar en kan iedereen haar benaderen om samen Turks te gaan praten. Een vooruitzicht dat haar alvast heel blij maakt: ‘zo kan ik misschien toch iets voor iemand betekenen en gezelligheid brengen’.

En zo heeft iedereen, jong en oud, en van elke afkomst, zijn eigen wensen, krachten en talenten die kunnen worden ingezet om samen iets te ondernemen. Ben jij ook benieuwd wat jij zou kunnen doen met buurgenoten? Kijk op Vraagelkaar.nl voor alle vragen en aanbiedingen van mensen uit jouw buurt.