Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Oude rocker (92) en ontroerende verhalen in de Vraagelkaar gelukscaravan

Het is 3 graden, en de sneeuwstorm van gisteren heeft een dik pak sneeuw als souvenir achtergelaten. Maar warmte is onderweg want vandaag ging de gelukscaravan voor het eerst op pad. Deze hele week tourt de gelukscaravan door de buurten van Den Haag en serveert koffie, thee, taart en inspiratie. Vandaag was de start in Winkelcentrum Leyweg in Escamp. Morgen gaat de tocht verder naar de markt in Loosduinen, en zo laat de gelukscaravan een spoor van warmte en verbindingen achter.

Voorzichtig schuifelen mensen door de sneeuw voorbij en kijken nieuwsgierig naar de kleurige caravan. Medewerkers van Vraagelkaar staan klaar met een warm bakje koffie, en al snel komt de interactie met voorbijgangers op gang. Zo besluit één vrouw spontaan te helpen met flyers uitdelen omdat ze het Vraagelkaar zo’n warm hart toe draagt. ‘Ik vind het zelf ook heel gezellig om in contact te komen met anderen want ik ben altijd alleen. Dus ik gun anderen deze gezelligheid ook’.

Warme verbindingen tussen leden

Één voor één schuiven mensen aan in de gelukscaravan, en wordt hen gevraagd wat zij graag voor zichzelf of anderen zou willen betekenen. Naar aanleiding daarvan ontstaan er ter plaatse een aantal verbindingen tussen leden die dezelfde wensen hebben. Zo wil Martina (67) graag naar de Lion King, en blijkt Rita (62) uit Den Haag daar ook naar toe te willen. Er wordt nu contact gelegd tussen beide om een afspraak daarvoor te maken.

Ook komt Mounir (22) langs die aangeeft weleens met ouderen op stap te willen. Hij zal nu aankomende zondag samen met een ouder echtpaar naar de binnenstad gaan omdat zij dolgraag nog eens alle stadslichtjes willen zien. Een andere vrouw geeft aan te willen stofferen, waarop een stem aan de andere kant van de caravan roept: 'om je eigen kleren te naaien? Ik geef naailes'. Nu gaan beide dames samen aan de slag. En tot slot is er een vrouw die graag meer activiteiten wil ondernemen. Zij is nu in contact met een ander Vraagelkaar lid om samen naar de bioscoop te gaan.

Naast gemaakte verbindingen zijn er ook hartverwarmende momenten vandaag. Zo wordt er aan iedereen gevraagd wat hen kerstwens is en velen wensen zijn voor de familie. Zo antwoord een vrouw dat ze hoopt dat ze er financieel op vooruit mag gaan zodat ze haar kindjes cadeautjes kan geven. Een vrouw uit Syrië hoopt dat ze haar moeder nog eens mag zien die is achtergebleven in Syrië.

Hoe goed kun je gitaar spelen op je 92ste?

De middag neemt een onverwachte wending wanneer een ouder echtpaar langskomt. Ze hebben een lange wandeltocht gemaakt en worden uitgenodigd om op te warmen in de caravan. Daar begint de man te vertellen dat hij altijd muziek heeft gespeeld en nog steeds graag zijn gitaar er bij pakt. Toevallig hebben we een gitaar liggen en het duurt dan ook niet lang voordat de man zijn eerste liedjes begint te spelen. Het hele team zingt mee en mensen blijven buiten staan luisteren. Benieuwd hoe dit klonk? Je ziet het hier

Wil jij de komende dagen ook aanschuiven in de Gelukscaravan? De komende dagen staan we nog op deze locaties:

Woensdag 13 december

10.00-16.00 uur

Loosduinse Hoofdplein in Loosduinen

Vrijdag 15 december

10.00-16.00 uur

Wijkmarkt winkelcentrum Ypenburg

Zaterdag 16 december

12.00-20.00 uur

Weimarstraat tijdens Winterlicht

Donderdag 21 december

10.00-16.00 uur

Wijkmarkt Scheveningen Stevinstraat