Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Record aantal verbindingen tijdens het Vraagelkaarcafé in het Nutshuis.

Ontroerd door alle positieve bijzondere verbindingen. Blij dat zoveel mensen naar huis gingen met een afspraak om iets gezelligs te ondernemen met een stadsgenoot, sloten wij tijdens het Vraagelkaarcafé in het Nutshuis de maand tegen de eenzaamheid af. Vrijwel iedere deelnemer heeft een afspraak staan met een stadsgenoot of sluit aan bij één van de bijzondere initiatieven.

Een wit sneeuwlaagje bedekt de ingang van het Nutshuis. Lantaarns verspreiden een geel licht terwijl de deelnemers het feestelijk versierde historisch pand binnengingen. Uit de luidprekers klonk vrolijke kerstmuziek en de eerste mensen schoven aan. Het allerlaatste Vraagelkaarcafé tijdens Lichtspoor Den Haag - een volle maand van activiteiten tegen de eenzaamheid – werd afgesloten met met een feestelijke kerstlunch.

Het Nutshuis riep bij sommige bezoekers herinneringen op. Zo was er één vrouw die tien jaar lang in de Nutsbank had gewerkt, dat huishield in dit pand. Nu was ze er met haar man om buurtgenoten te ontmoeten, en ging ze naar huis met een aantal vervolg afspraken.

En zij was niet de enige met nieuwe contacten, want veel deelnemers legden vandaag nieuwe verbindingen met elkaar. Zo gaat Elly met Sonja naar het museum, gaan Neeltje en Joyce samen aan de slag met photoshop, trekken Marian en Marjonke samen de wandelschoenen aan en gaat Nemala ook te wandelen met Mantelkring.

Iedereen heeft zijn eigen verhaal en redenen om deel te nemen aan het Vraagelkaarcafé. Zo vertelt één vrouw dat haar kinderen volgende maand uit huis gaan. ‘Daarmee krijg ik meer ruimte om leuke dingen te doen en daarom ben ik hier. Het is mijn eerste keer hier en ik vind het echt gezellig’. Intussen schrijft ze haar wensen op: stijldansen, naar het theater, bioscoop of musical.

Er werd veel gelachen en gepraat, en sommige deelnemers gaan het nog druk krijgen de komende tijd met alle afspraken. Zo houdt Ismay ontzettend van koken, en biedt ze aan maaltijden te maken. Daar wordt enthousiast op gereageerd en ze start een kookgroepje met drie andere dames. Ook gaat ze een strandwandeling maken met Geeta.

Laatstgenoemde dame, Geeta, zette een nieuw record. Ze ging namelijk naar huis met vier vervolgafspraken. Naast de strandwandeling gaat ze boodschappen doen, naar de dierentuin met twee anderen en schaken met Ayham, de goedgeluimde Turkse deelnemer. ‘Ik vind alles leuk en alleen maar gezellig. Je moet zelf de eerste stap zetten voor contact, en dat kan iets heel leuks opleveren’.

Na een maand activiteiten in Den Haag worden de verbindingen ook steeds zichtbaarder. Zo was Majorie in contact gekomen met twee dames tijdens het eerste Vraagelkaarcafé op 4 december. Zij heeft inmiddels een paar keer afgesproken met beide dames om te gaan haken en gaat daarmee door in het nieuwe jaar. Mounira gaf op 7 december aan graag naar de Lion King te willen, en heeft inmiddels contact met een andere vrouw die graag met haar mee gaat.

Het Vraagelkaarcafé werd afgesloten met een uitgebreide kerstlunch, telefoonnummers uitwisselen en een polonaise van het Lichtspoorteam en deelnemers. Zo werd het een fijne afsluiter van 2017, met een positief vooruitzicht op het nieuwe jaar. Wij hebben er zin in, u ook? Tot dan!

Over Vraagelkaar

Vraagelkaar is een hartverwarmende beweging van mensen die samen leuke dingen ondernemen en vragen uitwisselen. Het initiatief werd zeven jaar geleden bedacht door Janet Turkstra om mensen met elkaar in contact te brengen voor een sprankje geluk of praktische ondersteuning.

Wilt u ook stadsgenoten ontmoeten in een Vraagelkaarcafé? Schrijf u dan in op www.vraagelkaar.nl , dan ontvangt u een uitnodiging voor het eerstvolgende café bij u in de buurt.

Klik hier voor alle foto's.