Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vraagelkaar laat je sprankjes beleven in 2018.

Terwijl de actieve beweging Vraagelkaar vooruitblikt wat Lelystedelingen wensen voor het nieuwe jaar tijdens hun eerste Vraagelkaarcafé, wordt duidelijk dat de beweging een succes is. Leden onderhouden niet alleen onderling contact, maar hebben ook groepjes opgericht, zoals het sportieve fietsgroepje van Veronica en de scootmobielclub van Joop. Leden van Flevotaal doen voor het eerst mee. De wens van de 56 jarige Mhesn? Schapen verzorgen en Nederlands leren. De beweging is voor iedereen.

Het nieuwe jaar begint goed tijden het VraagelkaarCafé in het Atolplaza in Lelystad. Ruim 100 deelnemers willen nieuwe mensen leren kennen, afspraken maken en vooral genieten van de bijzondere workshops. Onder het genot van een kopje koffie, dat geserveerd wordt door leerlingen van praktijkschool de Steiger, wordt al flink gekletst. Een aantal mensen is al eens op een VraagelkaarCafé geweest. Er zijn ook veel nieuwe gezichten, waaronder twee dames die erg benieuwd zijn hoe de ochtend gaat verlopen ‘’We hebben ons aangemeld voor het verwencafé en gaan ook bij andere activiteiten kijken’’.

Veronica (67) heeft na het vorige Vraagelkaarcafé een gezellig en sportief fietsclubje opgericht. Samen zijn ze 40 km gaan fietsen langs de Oostvaardersplassen. Onderweg hebben ze koffie gedronken. ‘’We spreken elkaar nu geregeld via de groeps-app’’. Als het straks warmer weer wordt, organiseren ze weer een fietstocht of een andere leuke activiteit. Veronica zit gezellig naast Tinie, ook lid van het fietsgroepje. Ze doen dit keer mee aan bloemschikken waar ze onder leiding van Youmana een prachtig bloemstuk maken. De dames genieten: ‘Dit gaan we vaker doen, wij leren bloemschikken en helpen Youmana met haar Nederlands.’ Joop (75) heeft via Vraagelkaar een tour georganiseerd met een groepje mensen die allemaal in een scootmobiel rijden. ‘’Dat was ontzettend gezellig!’’. Zijn vrouw Leny (72) ging ook mee en zegt ‘’soms kom ik ineens mensen van de tour tegen in de stad en dan zwaaien we even’’.

Deze voorbeelden werken inspireren en er komt dan ook snel response op andere vragen. Zo wordt er enthousiast gereageerd als Lucie aangeeft dat ze graag muziek wil maken met een groepje met haar accordeon. Mhesn gaat de tuin doen voor Wies, en zij gaan samen aan de slag met zijn Nederlandse taal. De vriendelijke Mhesn is niet alleen dol op tuinieren, hij is ook gek op paarden en schapen die hij wil verzorgen. Helaas zijn er geen eigenaren van deze viervoeters in de zaal.

Ben jij wel in het bezit van paarden en schapen? En vind je het leuk als Mhesn een keer langskomt? Reageer hier en kom in contact met hem.

In het spelletjescafé is een groepje van ‘’Flevotaal’’, een organisatie die Nederlandse taaltrainingen verzorgt, druk met een oer-Hollands spelletje: sjoelen. In het verwencafé en het fitcafé onder leiding van Topfit is het vol. Iedereen kletst gezellig in de wachtrij voor een fittest of een heerlijke massage. Als er tegen het middaguur wordt gezegd dat de lunch klaarstaat, zijn mensen amper weg te slaan bij de workshops. Al met al was het een zeer geslaagde dag met veel vervolgafspraken.

Over Vraagelkaar

Vraagelkaar is een hartverwarmende beweging van mensen die samen leuke dingen ondernemen en vragen uitwisselen. Het initiatief werd zeven jaar geleden bedacht door Janet Turkstra om mensen met elkaar in contact te brengen voor een sprankje geluk of praktische ondersteuning.

Wil u ook stadsgenoten ontmoeten in een VraagelkaarCafé? Schrijf u dan in op www.vraagelkaar.nl, dan ontvangt u een uitnodiging voor het eerstvolgende café bij u in de buurt.

Klik hier voor alle foto's.