Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Opeens stond Frans Bauer voor hun neus

Al sinds haar 45ste is ze groot fan en zingt ze elk nummer uit volle borst mee. Anneke (67), groot fan van Frans Bauer sinds ze hem zag optreden op een camping. 22 jaar later stond ze weer oog in oog met hem tijdens haar zesde concert afgelopen zaterdag. Maar dit keer met een verassing van Vraagelkaar in petto.

Vroeger ging ze regelmatig met haar zoon naar de concerten van Frans Bauer toe. Maar toen haar auto werd verkocht, werd dit een stuk lastiger. Haar wens om naar zijn concerten te gaan bleef, en toen Frans naar haar woonplaats kwam, was dit dan ook de uitgelezen kans! Alleen in haar eentje naar het concert leek haar zo ongezellig, dus plaatste ze een oproepje op Vraagelkaar.

Intussen had Froukje (67) ook een oproepje geplaatst.  Zij kocht een kaartje voor hetzelfde concert, bedoelt voor haar zusje die groot fan is. Maar helaas werd haar zusje ziek, en zo bleef er een kaartje over. Twee kletsgrage dames, van dezelfde leeftijd, met een kaartje voor hetzelfde concert? Dat is een match!

En zo spraken beide dames af om samen naar het concert te gaan. Half acht verzamelde ze zich voor het gebouw, waar ze werden opgewacht door Vraagelkaar fotograaf Wierd. ‘Kom we gaan snel naar binnen, daar eventjes een foto schieten’. Ze melden zich bij de balie, en tot grote verassing komt Frans Bauer even later aan de desk. De fotograaf schiet de plaatjes, en als Frans de telefoon van Anneke ziet zegt hij: ‘Kom gaan wij ook even een fotootje maken met jouw telefoon’.  

Wat een goede start van de avond! Glundert gaan beide dames vervolgens de zaal in waar ze de hele avond genieten van het concert met veel dansen, meezingen en zwaaien. ‘Ik kende Froukje niet van te voren, we waren twee spontane vrouwen bij elkaar en het was echt gezellig. Ik ben een echte kletsmajoor en hou van lekker dansen. Ik zag haar ook wapperen met de handen, dus ook zij had het naar haar zin!’ vertelt Anneke lachend.

Als het concert ten einde loopt stelt Froukje voor nog even een bitterballetje te eten en zo komt de gezellige en spontane avond ten einde. Anneke: ‘Natuurlijk dacht ik van te voren: hoe zal de avond gaan, en wat voor vrouw is Froukje?’ maar het was harstikke geslaagd. Als je iets gezelligs hebt gedaan voelt dat zo goed, en daar teer je de rest van de week dan weer op’. En de gemaakte foto met Frans? Die staat trots op de achtergrond van Anneke’s telefoon. Een herinnering aan een hele fijne avond vol sprankjes geluk!