Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Wordt vriendschap beïnvloed door leeftijd en lifestyle?

Niet bij Helena, want bij haar leidde een Vraagelkaarcafé tot veel bijzondere ontmoetingen. ‘Eerst naar Deventer voor een dagje winkelen, toen naar de orchideeënhoeve met twee dames, en natuurlijk ook nog langs mijn vriendin die ik sinds de zomer ken’.

Aan het woord is Helena (50), een spontane vrouw die altijd in is voor een uitje. En die heeft ze dan ook regelmatig via Vraagelkaar. ‘Soms plaats ik zelf een oproepje, andere keren reageer ik zelf. Maar de meeste contacten krijg ik via het Vraagelkaarcafé. Je hebt er dan een gezicht bij en kunt direct een praatje maken’.

Ze heeft er zelfs een goede vriendin aan overgehouden. ‘Een dame leerde ik kennen via een oproepje op Vraagelkaar om eens een kopje koffie te drinken. Dat klikte zo goed dat we daarna nog eens hebben afgesproken, en daarna nog een keer. Nu zijn we elkaar elke drie weken en gaan we samen koffie drinken of even winkelen. Ook appen we elkaar tussendoor als we even ons hart willen luchten’.

Gezelligheid in de orchideenhoeve
De bijgevoegde foto is van een uitje naar de orchideenhoeve. Samen met Sil (69) en Kleisje (95) ging Helena daar naartoe. Ze had zelf geen auto, en dus plaatste ze een oproepje voor vervoer. Tijdens het vraagelkaarcafe kreeg ze direct een reactie, en zo was even later de afspraak gepland.

De orchideenhoeve was prachtig en de onderlinge klik tussen de dames maakte de dag compleet. ‘Het was zo gezellig, en het leeftijdsverschil maakte helemaal niet uit. Ik sta zeker open voor een vervolg’.

Vraagelkaar is er ook in drukke tijden
En zo laat Helena zien dat Vraagelkaar voor iedereen is, ongeacht leeftijd en lifestyle. ‘Laatst was ik met een leuke vrouw (58) een middag naar het tuincentrum. Ze heeft een hele drukke baan maar toch vonden we de tijd om samen op pad te gaan. Ze  had zelf het aanbod gedaan, en toen ik reageerde was ze super enthousiast. Ik kan haar altijd bellen als ik zin heb om weer weg te gaan’.

Kortom, als er iets leuks voorbij komt via Vraagelkaar haakt Helena zo aan en ze spoort jou aan hetzelfde te doen. ‘Als iemand dezelfde interesses heeft is het makkelijk om daarop te reageren. Zo kun je beginnen met iets leuks te ondernemen, of een keer naar het café om contacten te leggen. De eerste stap zetten is lasting maar als je er dan bent, is het harstikke leuk. En je weet nooit wat het vervolgens oplevert’.

Ook interesse?
Ben je enthousiast geworden? Kijk op Vraagelkaar voor oproepjes uit jouw buurt.