Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Gelach en gezelligheid bij Gelukstafels in de regenboog.

Het lijkt wel voorjaar als de eerste deelnemers aan de Vraagelkaar Gelukstafels binnenkomen bij De Regenboog. De zon schijnt en er klinkt vrolijk gelach rond de rood wit gestipte Gelukstafels van Vraagelkaar.

Hessielle van Dam, Voorzitter van de stichting Vrienden van Vraagelkaar, heeft een grote rode doos meegenomen.  In de doos zit de spiegel van een bruidsmodezaak, waar talloze aanstaande bruiden in de spiegel hebben gekeken. De spiegel kwam in handen van een kunstenares die de bijzondere spiegel waar goud in verwerkt zat, exposeerde. De spiegel spatte uiteen in duizenden stukjes. Een teken van geluk. Toen Hessielle hoorde dat je een stukje van deze geluksspiegel kon krijgen, aarzelde ze geen moment. Een prachtige verhaal om de Gelukstafels mee te beginnen. Waar mensen aanschuiven voor een sprankje geluk met het idee om iemand te vinden, die net als jij wil: fietsen, koffiedrinken, naar het museum, lekker wandelen of iets anders. Al gauw delen de aanwezigen hun wensen.

 ‘Is hier een feestje?’ vraagt een voorbijganger? Zo gezellig ziet het eruit. Rond de tafels bespreken de inspiratiecoaches van Vraagelkaar met de deelnemers hun wensen: Wat zou jij willen doen om je leven een sprankje mooier te kleuren? Zoek je mensen om iets mee te ondernemen of zou je het leuk vinden om iets voor te betekenen. En wie dat leuk vindt, kan op de foto. 

De gesprekken aan tafel zijn bijzonder. De één luchtig, de ander diep in gesprek. Twee dames zijn diep in gesprek tot ze gevraagd wordt met welke wens ze zijn aangeschoven. Ik had een vraag gezien over de Groningse schoonmoeder van iemand, vertelt één van de vrouwen. Daar wil ik wel eens langs. Hoe bijzonder is het als ze naast haar schoondochter blijkt te zitten. Aan een andere tafel klinkt een schaterende lach. Twee leden, waarvan één een oud Fries, gaan een keer gezellig bij elkaar op de koffie en wisselen telefoonnummers uit. Na afloop gaan de deelnemers met een sprankje en een mooie foto naar huis.