Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

De gelukscaravan ging weer op pad

Het is 6 uur 's ochtends als Janet de deuren van de Gelukscaravan open doet. Het levert een gevoel van nostalgie op, onze fijne caravan waar we de hele maand december in hebben doorgebracht, mag weer op pad! Dit keer voor Stadsconferentie Goed voor Elkaar in Den Haag, waar meer dan 300 mensen bij elkaar komen om kennis te maken.

We parkeren de caravan voor het Museon en al komen de eerste mensen nieuwsgierig naar ons toe. De rest van de dag voeren we gesprekken, wordt er gelachen en ontmoeten mensen elkaar. Ook is het een gezellig weerzien van veel leden die we in december tijdens project Lichtspoor hebben ontmoet. Zo treffen we Nesrin (56) die ons enthousiast vertelt dat zij naar aanleiding van een Vraagelkaarcafé nu op pad gaat met vier vrouwen: een uitje naar musical Soldaat van Oranje. En een vrouw die ons in december ontroerde met een prachtig verhaal in de gelukscaravan, vertelt ons dat ze nu via Vraagelkaar heel leuk contact heeft gekregen met een andere dame.

Er worden gelukspoppetjes uitgedeeld voor een sprankje geluk. Eén jongen knoopt het poppetje direct aan zijn rits en begint enthousiast te vragen. Het is Fouad (32) die ons vertelt dat hij mensen graag wil ondersteunen. 'Ik vind tuinieren leuk, zou dat kunnen?' 'En ook gitaarspelen? Ik vind klussen ook leuk hoor, of zingen!' Lachend antwoord Tjalina dat dit via Vraagelkaar allemaal mogelijk is, en dat hij zo veel mag reageren als hij zelf wilt. Aan het einde van de dag schuift hij opnieuw aan in de gelukscaravan waar koffie en gebak voor hem klaarstaat. Daar begint hij te vertellen over zijn tante die reuma heeft en niet altijd zelf gezond kan koken. Dus Fouad kookt regelmatig voor haar. Hij gunt haar veel gezelligheid en plezier. Daarom wil hij zijn tante ook graag in contact te brengen met anderen. 

Hoe leuk zou het zijn om samen af en toe gezellig te koken, en goedkoop en gezond een heerlijke maaltijd te krijgen? Lijkt jou dat fijn?  Reageer hier om in contact te komen met zijn tante. 

En zo gaan Fouad met nieuwe inspiratie en vraag en aanbod naar huis, waar ongetwijfeld veel mooie vervolgafspraken uit zullen komen.