Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Een avond met een lach en een traan

Het begon allemaal met de vraag van Ria (62) tijdens een Vraagelkaarcafé. Wie heeft zin om naar de musical  Soldaat van Oranje te gaan? Direct gingen er twee handen enthousiast de lucht in: die van Nesrin (56) en Akbilek (57), want deze twee vrolijke vrouwen hadden wel zin in een gezellig uitje!

Na afloop van het café werd er via de website van Vraagelkaar contact gezocht, en al snel wisselden de dames telefoonnummers uit en werd er een groepsapp opgericht. Nesrin (56) kende nog een dame die ook interesse had, en met toestemming van de anderen werd zij ook aan de groep toegevoegd. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, en zo kon de voorpret beginnen!

De eerste kennismaking was met een kopje koffie. Daar klikte het goed tussen de vier dames, en dus werden de plannen voor de musical doorgezet. Nesrin: ’Ik kende Ria eerst nog helemaal niet, maar we hadden direct gespreksstof toen we erachter kwamen dat we bij dezelfde organisatie hebben gewerkt. Heel gezellig’.

Op de dag van de musical verzamelden de vrouwen zich bij een restaurant, en na een kop koffie en gezellig kletsen gingen ze op pad met de auto. Onderweg belanden ze in de file, maar dat hinderde niet want er werd volop gelachen en gepraat. Bij het theater aangekomen wachtte fotograaf Xenia al op de dames en gingen ze op de foto. Dat leverde een vrolijk tafereel op, en het duurde dan ook niet lang voordat het juiste kiekje was gemaakt. De voorstelling was prachtig, en zonder al te veel te verklappen volgens de dames in één woord: wauw! ‘Het mooiste vond ik dat het een waargebeurd verhaal is, met plekken die ik herken omdat ik er dagelijks rondloop. Er werd zelfs een traantje gelaten tijdens de voorstelling’.

En zo werd het een avond met een lach en een traan. ‘We hadden zulke diepgaande gesprekken, maar hebben ook heel veel gelachen. Veel geintjes, en het is geen moment stil geweest’, zegt Nesrin lachend. Kortom, een warme avond waar alle dames nu met veel plezier op terug kijken. En dan te bedenken dat het allemaal begon met één simpele vraag...

Wat is jouw vraag? Wat zou jij graag willen ondernemen? Stel je vraag via Vraagelkaar en kom in contact met buurgenoten die het ook leuk vinden om samen iets voor elkaar te betekenen. Ga bijvoorbeeld samen fietsen, naar een theater of geniet samen van de lente met een terrasje in de zon. Vraagelkaar is gewoon doen voor een sprankje geluk. Ontdek nu wat er in jouw buurt gebeurt op www.vraagelkaar.nl.