Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Dagelijks bewegen saai?

Ismay (66) komt net terug van haar dagelijkse strandwandeling als ik haar bel. 'Ja natuurlijk heb ik tijd om je alles over mijn Vraagelkaar avontuur te vertellen, ik vind het zo leuk gegaan!' klinkt het opgewekt. 'Het is begonnen toen ik Vraagelkaar tegenkwam op Facebook. Ik melde me direct aan en vroeg wie het leuk vond om te gaan wandelen. Daar kwamen direct veel reacties op'.

Één van die reacties is van de 62jarige Geeta. De dames voeren hele gesprekken via de website, totdat ze even later, zonder het van elkaar te weten, aanwezig zijn op hetzelfde Vraagelkaarcafé. 'Dat was echt fantastisch, we liepen elkaar zo in de armen! Ik was net het café binnengelopen toen ik opeens Geeta op een naamplaatje zag staan, en het contact was direct goed'. Zo goed dat beide dames ook na het café bleven praten en er nu regelmatig samen op uit gaan om leuke dingen te ondernemen.

Tijdens datzelfde café leert Ismay ook Beata (51) kennen, die het ook leuk lijkt om te wandelen. Beata: 'Mijn kinderen gaan binnenkort het huis uit en dan komt er meer tijd vrij voor mijzelf. Dus een goed moment om nieuwe activiteiten te ondernemen'. En zo geschiedde, want even later gaan de dames samen op pad. Ismay: 'De eerste keer gingen we koffie drinken in een restaurant. We hadden direct allemaal praatjes en een klik. Mijn dochter was erbij maar die zei op een gegeven moment: ik laat jullie alleen want jullie zitten zo te kletsen'.

Sindsdien hebben de dames al vier keer samen gewandeld en dat blijven ze doen. 'Ik voel me zo energiek na een wandeling en kan van alles doen', aldus Beata. 'We verheugen ons nu alweer op volgende week woensdag, dan gaan we weer. De wandelingen ontspannen mij en het is zo gezellig. Beata kletst de hele weg door en je kunt je verhaal bij elkaar kwijt. Voordat je het weet zijn twee uren opeens voorbij'.

Kortom, één café zorgde bij Ismay (66) voor hele mooie verbindingen en dat kan ze iedereen aanraden. 'Ik zei het afgelopen woensdag nog tegen Beata: een paar maanden geleden kende ik jou niet, maar kijk hoe we nu zijn. Wij hebben contact gemaakt en nu hebben we het zo gezellig. Bekijk het positief. Het is heel mooi om met elkaar in contact te komen. Voor mij is het een uitdaging, en net als het leven: je hebt verassingen en teleurstellingen, maar het kan heel leuk zijn. En er is altijd wel iemand waar je een match mee hebt. En als het dan klikt, dan volgt de rest vanzelf.