Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Het eerste Vraagelkaar Gelukscarrousel leek wel een verjaardagsfeestje

Het leek wel een verjaardagsfeestje, afgelopen vrijdag in Wijkcentrum de Regenvalk. Daar vond het eerste Vraagelkaar Gelukscarrousel plaats, waardoor het een drukte van jewelste is. De ruimte is feestelijk versierd, mensen zeggen elkaar lachend gedag, en vragen hoe dat enne theaterstuk was en of ze nog zijn gaan wandelen. Dit mag dan klinken als normale begroetingen, zij het niet dat de meesten elkaar tot voor kort nog helemaal niet kenden. Maar dat is dan ook het leuke van Vraagelkaar: mensen ontmoeten elkaar op een activiteit of online, gaan vervolgens samen dingen ondernemen en leren elkaar daardoor steeds beter kennen. 

Beata kan daarover mee praten. Zij ontmoette tijdens eerdere Vraagelkaarcafé's al mensen waar ze sindsdien regelmatig mee op pad gaat. Deze middag ontmoet ze Silvia en spreken ze af om samen te gaan dansen. Hetzelfde geldt voor Nado, die al eerder via Vraagelkaar ging wandelen. Deze middag heeft ze twee vrouwen ontmoet die ook van wandelen houden, en nu gaan ze met zijn drieën op pad. Samen bewegen is sowieso een populaire activiteit want ook Lucia en Jenny gaan samen fietsen op een e-bike. 

Maar ook het culturele uitjes worden volop gepland. Zo spreekt Chaim af om aanstaande donderdag met vier vrouwen naar een tentoonstelling over Nazareth te gaan. Aanvankelijk twijfelt één dame om mee te gaan. 'Want als vrouw met een man op stap?'. Maar Chaim is gewoon gelukkig getrouwd, en als ze even later Chaim beter heeft leren kennen besluit ze spontaan om toch mee te gaan. 

Tijdens de gesprekken aan de Gelukstafels de high-tea geserveerd, die zijn versierd door de cliënten van de Regenvalk, en vinden er meerdere workshops plaatst. Anders dan andere Vraagelkaar café's, is er dit keer een roulatie tussen alle workshops, waardoor iedereen aan alles kan meedoen. En dus wordt er volop gedanst en gelachen in het Danscafé onder leiding van de 78-jarige Hans. 'We hebben weer zo gelachen met zijn allen, dat is het belangrijkste'. Ook worden de nagels gelakt en kun je aanschuiven voor een heerlijke massage in het Verwencafé. Die activiteit is zo populair dat er een hele rij wachtende is, maar dat deert niet want intussen wordt er tussen de deelnemers volop gekletst. 

Het is leuk om te zien hoe er uit eerste ontmoetingen, al direct bijzondere gesprekken voeren. Zo zijn er twee mannen: Sew en Aad die eerst beginnen te praten over hun iPad. Later blijken zij beide een interesse te hebben in politiek en raken ze niet uitgepraat over de gemeente in Den Haag. Verderop is Werner (53) diep in gesprek met een plaatselijke bewoner. Ze hebben het over het leven en de liefde, en beide nemen met een glimlach en stevige handdruk afscheid van elkaar. Zo leiden nieuwe ontmoetingen tot heel veel sprankjes geluk...

Klik hier voor alle foto's.