Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Amsterdam heeft nu ook een Vraagelkaar geluksbankje

Het geluksbankje dat op 11 april werd aangeboden aan Cordaan Kastanjehof werpt meteen zijn vruchten af. Een 100-jarige en 95-jarige cliente ervaren geluk tijdens de Gelukscarrousel die aansluitend plaatsvindt. Maar liefst 65 deelnemers nemen beurtelings plaats op het bankje, aan de Gelukstafel, het Verwencafé of swingen - al dan niet in rolstoel - mee met oud Nederlands ballroomkampioen Hans. 

Bij binnenkomst wordt nieuwsgierig gekeken naar het Vraagelkaar Geluksbankje, dat zorgvuldig wordt versierd in wijkzorgcentrum de Kastanjehof. Het gebeurt dan ook niet elke dag dat de hele zaal wordt omgebouwd. Maar vandaag is er de Vraagelkaar gelukscarrousel en dus wordt alles verschoven en versierd met slingers, bloemen en veel vrolijkheid. 

Na een kort welkomstwoord wordt het Vraagelkaar geluksbankje uitgereikt aan Stevina van Hulsen van Cordaan. Het bankje is mede mogelijk gemaakt door Fonds Sluyterman van Loo, en staat op meerdere plekken in Nederland. Locatiemanager Tilja kan haar geluk niet op. ‘Bij het geluksbankje moest ik direct denken aan een oud collega die zweerde dat wanneer je de 3B’s hebt, je eigenlijk alles hebt. Een boek om te leren, een boom voor bescherming en een bank voor ontspanning en vooral om anderen te ontmoeten. Nu hebben we ons eigen Geluksbankje waar we heel dankbaar voor zijn’. 

Stevina sluit daar bij aan en hoopt dat het bankje vele mooie gesprekken en sprankjes geluk gaat opleveren. Iets dat volgens Tilja nu al te zien is. ‘Het bankje heeft nu al een speciale plek ingenomen en wordt zeer actief gebruikt’. 

Na de uitreiking is het tijd voor de Gelukscarrousel en verplaatsen de bezoekers zich tussen de verschillende activiteiten. Hans van Vraagelkaar zet direct de muziek op voor een dansworkshop, en na een kleine twijfeling staan al snel de eerste mensen vrolijk mee te dansen. En niet alleen op de vloer, maar ook de omstanders hebben daarbij het grootste plezier. Fanatiek wordt er meegeklapt en meegezongen op de oude hits. Wietske van 95 jaar zit te glunderen, en zwaait met haar handen op het ritme, terwijl een andere vrouw na aarzeling ‘want ze kan niet dansen’, de beste dansmoves blijkt te hebben. De honderdjarige mevrouw die sinds kort in Kastanjehof woont, geniet zichtbaar en wil graag in het danscafe blijven, waar achtvoudig Nederlands kampioen ballroom dansen,  Hans, de dames nog steeds vermaakt met oud Hollandse nummers. Haar dochter zit blij in de tuin, opgelucht dat haar moeder zo geniet van haar nieuwe thuis. 

In de serre wordt er intussen volop gekletst aan de verwentafel waar Marjanne, eveneens achtvoudig kampioene en de vrouw van Hans, samen met studenten van ROC Amsterdam mensen laat genieten van een heerlijke manicure of een massage. 

Onderstussen spreken de inspiratie coaches deelnemers aan de Gelukstafel: wat zij graag willen doen om hun dag een sprankje mooier te kleuren. Wietske wil graag bezoek die met haar naar muziek wil luisteren zodat zij kan meedeinen op de muziek. Ze blijft maar herhalen hoe leuk het is. Ook zijn er twee mannen die, geïnspireerd door de dansworkshop, graag aan rolstoel line dansen willen doen. En een andere vrouw lijkt het juist heerlijk om lekker naar de dierentuin of het speelgoedmuseum te gaan. Met high-tea hapjes, muziek en bijzondere gesprekken vliegt de tijd voorbij. En zo kijken wij terug op een gezellige en bijzondere middag, die nog lang doorging met nakletsen en het ontmoeten van elkaar. 

Heb jij ook passie voor muziek of vind je het leuk een client een keertje mee te nemen naar de markt? Wil je meedoen met de hartverwarmende beweging? Kijk dan op www.vraagelkaar.nl 


met dank aan:
- Fonds Sluyterman van Loo
- Hans Knepper