Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

De gelukscaravan bij de pittoreske molen in Loosduinen

Even aarzelt een mevrouw om in te gaan op de uitnodiging om plaats te nemen in de Gelukscaravan. Vrolijke muziek klinkt terwijl de Vraagelkaar inspiratiecoaches buurtgenoten verbinden aan de voet van de molen. De zon schijnt terwijl de wieken van de molen draaien. Bonte vlaggen sieren de oude wieken. 

De vrouw wikt en weegt en neemt vervolgens toch maar plaats. Terwijl Hans (78) koffie schenkt, verzucht ze: 'Ik geloof dat ik niks wil'. Aan de andere kant van de tafel zit een echtpaar. De man werkt en de vrouw wil graag nieuwe contacten opdoen om te wandelen, naar de bioscoop te gaan of iets cultureels te ondernemen. Ze is verrast hoeveel mensen in de buurt dat ook willen. Ze stuurt meteen een berichtje. 

Hoewel ze aanvankelijk niks wilde, heeft mevrouw toch een paar vragen. Vragen om fijne contacten op te doen. En om iets te leren op haar ipad. Verheugd neemt ze afscheid. 


Als de muzikanten al lang vertrokken zijn, de buurtgenoten naar huis en het grasveld voor de molen weer leeg, kijkt één van de inspiratiecoaches op. Ze ging zo op in het gesprek dat ze verbaasd om zich heen kijkt waar iedereen gebleven is. De tafel voor de Gelukscaravan zit nog vol. 

Molenaar Hans is blij. De Gelukscaravan mag vaker aansluiten. Een bijzondere meerwaarde voor de buurt rond de pittoreske molen in Loosduinen.