Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hoe een Vraagelkaarcafé leidt tot een gezellige schildersclub

Het eerste contact ontstond tijdens een Vraagelkaarcafé. Vijf dames hadden zich aangemeld bij een schilderworkshop van Jeanette Brands. Tijdens dat café klikte het echter zo goed tussen de dames dat al snel een vervolgafspraak werd ingepland. Het vormde de start van meerdere ontmoetingen en heel veel gezelligheid.

 ‘Komende maand staat er weer een schilderworkshop ingepland, dat wordt vast weer een succes’, vertelt Jeanette enthousiast. De afgelopen keer was het een drukte van jewelste met 7 dames bij haar thuis, maar gelukkig vindt ze dat alleen maar gezellig. Vijf dames deden toen mee aan de schilderworkshop, en er waren zelfs nog 2 dames die meekwamen voor de gezelligheid.

En gezellig was het, want de hele ochtend werd er volop gekletst, geschilderd, koffie gedronken en werden elkaars kunstwerkjes bewonderd. De dames spraken over van alles, en er werd al snel ontdekt dat ze veel raakvlakken hebben. Zo waren een aantal dames weduwe, en hebben velen langdurig voor hun echtgenoot gezorgd. Een omstander zou niet denken dat deze groep dames elkaar nog maar net kent. ‘Maar dat is dan ook de kracht van Vraagelkaar, je ontmoet elkaar tijdens een evenement en dan wordt de stap kleiner om nogmaals af te spreken’, aldus Jeanette.

 Deelneemster Alie: ‘Het is eigenlijk heel spontaan gegaan. We zaten samen aan tafel in het Vraagelkaarcafé en hebben toen afgesproken om samen de schilderworkshop te doen’. En vanuit deze workshop werden weer nieuwe plannen gemaakt. Zo spraken enkele dames af om samen te gaan fietsen en koffie drinken. ‘Het is een fijne gedachte dat ik leuke dingen kan gaan doen met de dames die ik heb ontmoet, en ik zie ze sowieso weer gezellig bij het volgende Vraagelkaarcafé’, zegt Alie.

Doe mee met Vraagelkaar

Lijkt het jou ook leuk om dingen te ondernemen met mensen uit jouw buurt? Via Vraagelkaar kom je in contact met buurgenoten en ontdek je wat je samen kunt doen. Kijk op www.vraagelkaar.nl of kom naar één van de café's (www.vraagelkaar.nl/cafe). Tot dan!