Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Gelukscarrousel Parkoers vol bijzondere verbindingen

Het Parkoers in het Zuiderpark er fleurig en gezellig uit. Onder het genot van een high tea raken de buurtbewoners al snel met elkaar aan de praat aan de rood wit gestipte kleden van de Gelukstafels. Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten en aangeven wat ze leuk vinden om te doen. Iedereen start op een andere plek in de carrousel: aan de gelukstafel, bij het verwenarrangement, of aan de spelletjestafel. Na de dansles wisselt iedereen van plek. Het doel? Samen iets gezelligs ondernemen.

Aan het begin van de ochtend stroomden de aanwezigen binnen in het vrolijk versierde Parkoers in Den Haag. Eerdere, maar ook veel nieuwe bezoekers stapten de Gelukscarrousel binnen geduldig afwachtend van wat de middag hen zou brengen. Zo was er Nel (80) die nog nooit eerder een Vraagelkaarcafé had bezocht en nieuwsgierig plaatsnam aan tafel. Daar vertelt Nel dat ze van dansen houdt. Wanneer het danscafé onder leiding van Hans (78) wordt geopend staat ze dan ook gelijk op om een dansje te wagen. Nel laat ook weten dat ze sinds kort in een scootmobiel zit, wat wordt opgevangen door Bepje (80). Samen maken ze een vervolgafspraak om gezellig het Zuiderpark te verkennen met de scootmobiel.

Ook eerdere bezoekers vermaken zich weer opperbest tijdens de Gelukscarrousel. Ria (63) komt binnen en neemt een beetje stillig plaats aan tafel, ‘Ik ben niet zo’n prater, wat komt dat komt’ zegt ze, maar naarmate de middag vordert voelt Ria zich steeds meer op haar plek. Zo speelt ze Rummikub, neemt ze plaats in het danscafé en doet ze inspiratie op aan de gelukstafel. Aan het eind van de middag heeft ze verschillende vragen gedeeld. Ze gaat naar huis met een tevreden gevoel.

Met veel verbindingen kan er worden teruggekeken op een geslaagde middag boordevol gezelligheid, inspiratie en vooral sprankjes geluk.

Over Vraagelkaar

Vraagelkaar is een hartverwarmende beweging voor mensen die iets voor elkaar willen betekenen. Dit kan door samen met iemand iets te ondernemen wat je altijd al wilde maar niet wetend met wie. Een keer naar het theater, het museum of een terrasje pakken. Maar ook gewoon een kopje koffie drinken kan. Vraagelkaar, gewoon doen. Zo kunnen we meer voor elkaar betekenen!

Wil jij ook stadsgenoten ontmoeten tijdens de Vraagelkaarcafés? Meld je dan nu aan via www.vraagelkaar.nl en ontvang een uitnodiging voor het volgende Vraagelkaarcafé bij u in de buurt.

Foto: Avi Setz