Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vraagelkaar Gelukscarrousels stimuleren contact tussen buurtgenoten in Den Haag

Op de eerste dag werd in Parkoers in het Zuiderpark al gelijk de toon gezet met een gezellige gelukscarrousel vol inspiratie om het leven iets meer kleur te geven door iets te ondernemen met een buurtgenoot. Ook de deelnemers van de tweede gelukscarrousel in het Kalhuis in Scheveningen genoten zichtbaar van de workshops, de high tea en het contact met buurtgenoten. Met twee middagen vol sprankjes geluk kunnen de deelnemers zich verheugen op de onderlinge afspraken die ze gemaakt hebben om samen iets te ondernemen: fietsen, iets drinken op het strand, samen de honden uitlaten, klaverjassen en per scootmobiel het Zuiderpark verkennen. 

Op beide locaties was binnen enkele ogenblikken de ruimte in een vrolijk en fleurig geheel veranderd, waar de rood met wit gestipte tafelkleden en gekleurde vlaggetjes een flinke bijdrage aan leverden. Langzaam stroomden alle aanwezigen binnen die nieuwsgierig plaatsnamen aan de tafels. Sommige van hen schoven gelijk aan bij de inspiratiecoaches om hun vragen te delen, waar juist anderen eerst genoten van een heerlijke massage of van elkaars gezelschap. De sfeer zat er goed in, en onder het genot van een heerlijke high tea werd er kennis gemaakt met elkaar.

Na een tijdje konden de voetjes van de vloer in het danscafé onder leiding van achtvoudig Nederlands kampioen ballroomdansen, Hans van der Hilst. Nel (80) verheugde zich al op het dansen toen ze binnenkwam en vermaakte zich zichtbaar. Er werd hard gelachen een Hans maakte er echt een feestje van. Als de laatste danspassen zijn gezet wordt er weer inspiratie opgedaan aan de gelukstafels. Daar maakt Nel kennis met Bepje (80). Zij vertelt dat ze geen sportieve activiteiten meer kan doen omdat ze in een scootmobiel zit. Nel zit ook in een scootmobiel en samen besluiten ze om binnenkort het Zuiderpark te verkennen.

Veel deelnemers maken tijdens het café een vervolgafspraak. Zo ook Erna die bij binnenkomst wat afwachtend rondkeek. Gebracht door haar dochter wilde ze wel even rondkijken. Ze keek op tegen de zomermaanden. Als haar familie en buren op vakantie zijn. Toen ze huiswaarts vertrok had ze een afspraak om te gaan gymmen in het Kalhuis én een afspraak met Esmeralda om samen lekker naar het strand te gaan en een keer te fietsen.

Dat zo’n eerste verbinding tot een warme vriendschap kan leiden, blijkt als Christine haar entree maakt in een bijzondere gele jas van kant en een hoed uitgedost met veren. Christine ontmoette Corry tijdens een Vraagelkaarcafe in december en sindsdien hebben ze warm contact. Christine leerde Corry macrameeën, en ook tijdens dit café zijn er andere deelnemers die ze de techniek van het macramé bijbrengt.

Al met al kan Vraagelkaar terugkijken op twee geslaagde dagen vol met inspiratie, ontmoetingen en sprankjes geluk.

Over Vraagelkaar

Vraagelkaar is een hartverwarmende beweging die mensen een sprankje geluk laat ervaren door ze te vragen wat ze graag willen doen. Deze vragen kunnen groot of klein zijn en uiteenlopen van een hond uitlaten tot samen naar het theater gaan. Wil jij ook een sprankje geluk ervaren? Wordt dan lid via www.vraagelkaar.nl. Vraagelkaar, gewoon doen. Zo kunnen we meer voor elkaar betekenen!