Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Scheveningen geniet van eerste Gelukscarrousel Vraagelkaar

Het is geen normale donderdagmiddag in het Kalhuis in Scheveningen. Alle tafels zijn bedekt met rood met wit gestippelde tafelkleden, er hangen kleurrijk vlaggetjes en er wordt een heerlijke high tea geserveerd en nieuwe gezichten vinden de weg naar de ingang. Waarom? Omdat vandaag de gelukscarrousel plaatsvindt van Vraagelkaar. Deelnemers genieten van de high tea, de massage, de aandacht, het dansen en vooral van de leuke gesprekken die ontstaat aan de gelukstafels. Dat de mooie gesprekken kunnen leiden tot bijzondere vriendschappen blijkt als Christine haar entree maakt in een bijzondere gele jas van kant en een hoed uitgedost met veren.

De high tea is al even aan de gang als Christine binnenkomt. Ze is aangekondigd door Corry die sinds november met Vraagelkaar in aanraking kwam. Corry ontmoette Christine tijdens een Vraagelkaarcafe in december en sindsdien hebben ze warm contact en leert Christine Corry macrameeën. Christine leest een passage voor uit het boek van Conny Palmen: vriendschap. Over de kracht van vriendschap en aanraking. Daarna nodigt ze deelnemers uit om ook de techniek van macramé onder de knie te krijgen aan de hand van haar kleurrijke materialen.

Even daarvoor stonden de deelnemers nog vrolijk te dansen onder de begeleiding van Hans van der Hilst, die samen met zijn vrouw Marjanne acht maal de Nederlandse kampioenschappen ballroom dansen won. Marjanne staat in het Verwencafé waar de bezoekers genieten van een ontspannen moment. De moeder van een gehandicapt kind valt tijdens de massage in slaap. Even een moment rust.

De sfeer is bijzonder en vrijwel alle deelnemers geven aan wat ze graag willen: koffiedrinken, een eindje fietsen of een keer het theater bezoeken met een gelijkgestemde. De inspiratiecoaches aan de rood met wit gestipte gelukstafels nemen alle mogelijkheden door en al snel worden verbindingen gelegd. Zo ook Erna die bij binnenkomst wat afwachtend rondkeek. Gebracht door haar dochter wilde ze wel even rondkijken. Ze keek op tegen de zomermaanden. Als haar familie en buren op vakantie zijn. Toen ze huiswaarts vertrok had ze een afspraak om te gaan gymmen in het Kalhuis èn een afspraak met Esmeralda om samen lekker naar het strand te gaan en een keer te fietsen.

Over Vraagelkaar
Vraagelkaar is een hartverwarmende beweging die buurtbewoners een sprankje geluk laat ervaren door ze te verbinden om samen iets te ondernemen: een strandwandeling maken, een museum bezoeken, gezellig vissen of een spelletje te spelen. Ook meedoen? Kijk op www.vraagelkaar.nl