Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Zomerse gezelligheid tijdens het Vraagelkaarcafé

Het is warm in de Meerpaal. Die warmte komt niet alleen van de vele bezoekers maar ook door de heerlijke zomerse temperaturen van buiten. Het zorgt voor een vrolijke sfeer onder de bezoekers van het Vraagelkaarcafé. Uitgelaten komen ze binnen en vrijwel direct beginnen ze te kletsen met elkaar.

Jacques’ eerste Vraagelkaarcafé is een bijzondere ervaring

Als Janet vraagt wie voor het eerst bij het café is, gaan er een tiental handen omhoog. Één van hen is meneer Jacques, een vrolijke man die er bij lange na niet uitziet als 88 jaar. Een wereldburger van Indonesische oorsprong, met een Amerikaans paspoort die getrouwd is geweest met een Nederlandse vrouw, tot haar overlijden vorig jaar.  

Hij praat met iedereen, maakt grapjes en gaat spontaan op de foto. Voor hem is dit een hele nieuwe ervaring, en het was in eerste instantie dan ook een stap om naar het Vraagelkaarcafé te komen. Een belletje van Marjanne, vooraf aan het café, stelde hem gerust en tijdens het café bedankt hij haar voor het fijne gesprek én de heerlijke massage.

Nu geniet hij zichtbaar van het café, en ontmoet al snel meneer Voster (89) met wie hij diep in gesprek raakt. Meneer Voster is geïnteresseerd in Indonesië, en samen kletsen ze een poosje. Het lijkt hen beide fijn na het café eens samen koffie te drinken.

Veel vervolg afspraken

En zo zijn er meer Vraagelkaar deelnemers die tijdens het café een vervolg afspraak maken. Zo gaat mevrouw van Spijkeren (73) koffie drinken met Carla (70) die een hulphond heeft. Van Spijkeren: ‘ik heb de tijd, en vind het leuk om langs te gaan dus waarom niet?’.

Ook bijzonder is de ontmoeting tussen Jolanda (50) en Wil (82). Ze zitten naast elkaar tijdens de gelukstafels en al snel kletsen de dames honderduit. Ze ontdekken dat ze beide een Berner Sennen hond hebben en enorme dierenliefhebbers te zijn. Vol enthousiasme maken ze een afspraak om bij de kippen van Jolanda te kijken.

Koekjesbakker van Swifterbant

De ster van de dag, is de 91-jarige van der Hoogt. Eerder omschreven we hem al als de koekjesbakker uit Swifterbant. Speciaal voor vandaag stond hij 1,5 uur in de keuken om de heerlijkste zelfgemaakte koekjes te bakken voor alle deelnemers. Tijdens het café schreef hij dit prachtige gedicht:

Voor velen was het een openbaring

Reuze gezellig met elkaar

Aandacht in ruime kring

Anders dan anders en dat was waar

Gezelligheid was goed te bespeuren

Een  nieuwe poging stond te gebeuren

Leuke gesprekken, vaak amusant,

Kwamen hier spontaan tot stand.

Al met al iets om te herhalen

Allemaal blij en niemand balen

Reden voor herhaling, het mag in de krant.

Kortom, een warme en bijzondere ochtend met volop gezelligheid, 6 workshops en een lekkere lunch. Bij het afscheid zei één mevrouw: ‘het was zo gezellig, ik heb me beter vermaakt dan ik van te voren had verwacht’. Voor een ander bleek het één grote nostalgie te zijn. ‘Ik heb met zo veel oude Drontenaren gepraat, die mij de prachtigste verhalen hebben verteld over de stad’. Nelie liet weten helemaal geïnspireerd te zijn door de ochtend. ‘Ik heb nu volle energie en ben helemaal enthousiast om anderen iets te kunnen bieden’.

Wil jij ook iets bieden, of juist samen met anderen leuke dingen ondernemen? Kijk op Vraagelkaar.nl voor aanbod uit jouw buurt.