Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Stralende gezichten bij het drukbezochte Vraagelkaarcafé

Het is vroeg in de ochtend als het Vraagelkaar team zich klaarmaakt voor het café. 'Er zijn 90 aanmeldingen!' roept inistiatiefnemer Janet enthousiast. Maar al snel ontdekt het team dat er stoelen tekort zijn. Er hebben zich zoveel mensen aangemeld dat we niet allemaal in één ruimte kunnen. 

Maar geen rede voor paniek. Geheel in Vraagelkaarstyle wordt er één rood met witgestipte tafel naar een andere zaal verplaatst. Daar is nu alle ruimte voor het verwencafé. Ruim voordat het café begint stromen de eerste deelnemers binnen. Opgewekt melden ze zich bij de balie. Velen zijn al vaker geweest, en weten al precies wat hun wensen zijn. 'Vorige keer ben ik zo fantastisch geholpen met het ICT café, ik heb nu weer een vraag, dus die hoop ik ook beantwoord te krijgen', aldus één mevrouw. 

Voor Barbara is het de eerste keer. Zij zag het oproepje in de krant en besloot een kijkje te nemen. Aan het einde van de ochtend is zij één van de laatst overgebleven deelnemers. 'Ik vond het hartstikke leuk! Gezellig en een makkelijke manier om mensen te leren kennen. Wanneer is het volgende café?'.

Veel leden herkennen elkaar en een hartelijke begroeting volgt.  Zo ook bij Leo en Elizabeth, zij ontmoette elkaar tijdens een Vraagelkaarcafé en hielden via de website contact. Vandaag zien ze elkaar weer en Elizabeth raakt niet uitgepraat over Leo. 'Hij helpt mij zo fantastisch. We zijn ook gaan koffiedrinken en het is zo'n aardige man'. Wanneer Leo komt aanlopen, rijkt hij haar de arm en gezamenlijk lopen ze naar de lunch. 

Pantea heeft zich ingeschreven bij het Verwencafé en geniet daar van een manicure en massage. Ze kijkt in het rond en ziet alle studenten hard aan de slag, en al snel jeuken haar handen om ook aan de slag te gaan. Wanneer ze iemand iets hoort vragen over wenkbrauwen epileren pakt ze haar kans.  'Zou ik haar anders een beauty behandeling mogen geven?'. Ja natuurlijk! En zo pakt Pantea haar epileer pincet  en neemt haar eerste gegadigde onder handen. Daarna volgen nog een aantal dames en de behandelingen variëren van epileren met pincet, tot en met touwtjes. Vooral dat laatste trekt veel bekijks, en al snel staat er een hele groep geïnteresseerden om haar heen. 

En dat zijn niet alleen dames, want ook enkele heren laten zich in het Vraagelkaarcafé zien. Joseph gaat zelfs voor een manicure, én zwarte nagellak. Tot grote hilariteit van de rest van de tafel laat hij vol trots zijn netjes gelakte nagels zien. 'Ik vind het wel mooi, het is speciaal'. Maar hij moet nog wel eventjes wennen, want al snel stoot hij met zijn nagels ergens tegenaan en is zijn nagellak verpest. Gelukkig wil de dame van het Verwencafé de nagels met alle liefde nog één keer lakken. 

Het café eindigde met een lunch, waarbij de broodjes falafel zeer geliefd waren, en de deelnemers kletsen nog even gezellig na. 'Tot snel' roepen ze na elkaar bij het afscheid, en zo eindigt deze ochtend met veel vervolgafspraakjes een een grote glimlach bij de deelnemers én de organisatie.