Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hechte vriendschap

17 jaar geleden ben ik hier komen wonen. Ik ben gelijk gaan werken, dus ik heb nooit vriendschappen op kunnen bouwen. Als ik dan eens thuis zat had ik wel zoiets van: ik heb eigenlijk niemand. Al mijn familie en mijn kinderen wonen nog in Twente en ik zit hier dan maar te zitten. Dat was eigenlijk ook een van de redenen waarom ik op Vraagelkaar ging kijken’.

Via de website kwam ik Alie tegen en zij zei direct: ‘het maakt niet uit wanneer, als je belt is het goed”. Julia: ‘’Daardoor kon ik dit contact makkelijk combineren met mijn werk. Het klikt ook heel erg goed. We hebben dezelfde leeftijd  en we hebben hetzelfde dialect. Dat het klikt is heel gaaf voor zo’n korte tijd. Dat ze dichtbij woont is ook makkelijk, daar heb ik wel geluk mee gehad. Dan kan ik haar zomaar even opbellen om bijvoorbeeld te vragen of ze mee wilt naar het tuincentrum.

En zo gaan de dames geregeld samen op pad. Even winkelen in de action, of naar Alie’s dochter toe. ‘Het zijn allemaal kleine dingetjes in de buurt, geen grote verre vakantie of zo, maar zo komen we allebei nog eens ergens’.

Ze zijn samen ook naar de kringloopwinkel in Naarden gegaan. ‘Alie wilde graag een lamp dus we zijn daar gaan kijken, hebben we samen wat gedronken en gezellig geluncht. Uiteindelijk had ik een hele tas vol met kristal- en glaswerk en zij had niks! Zal je natuurlijk net zien, haha’. 

Ik vind nooit iets ergs. Ik kom uit een simpel gezin en mijn moeder heeft mij geleerd dat je blij moet zijn met de makkelijke dingen. Mensen maken het leven moeilijk, maar het leven is écht heel erg simpel. Toen ik net in het Gooi kwam wonen schrokken mensen gewoon toen ik goedemorgen zei. Nu na al die jaren zeggen ze uit zichzelf goedemorgen tegen mij. Of stel dat je in de file staat. Als je naar degene zwaait die naast je staat en diegene zwaait weer terug, dan is dat toch leuk? Zoiets simpels kan een dag al mooi maken, vind ik. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Ik kan het iedereen aanraden om zoiets te doen zoals Vraagelkaar, ook ouderen. Je hoeft niet achter de geraniums te zitten als je dat niet wilt, schrijf je gewoon in! Vroeger, toen ik jong was, stapte ik overal zelf op af. Nu ik wat ouder ben doe ik dat niet meer zo snel. Als je dan samen met iemand op pad gaat, is dat veel leuker en ik ben ook gelukkiger nu. Alie voegt echt iets toe, we zijn écht vriendinnen geworden’.