Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vraagelkaar zomercafé in Patagonia groot succes

'Wat is dit een leuke locatie!’, roept Corry bij binnenkomst. Ze is al bij een aantal Vraagelkaarcafé’s geweest, maar nog nooit eerder werd een café in een strandtent georganiseerd. ‘Het was een grote droom om hier te staan’, met deze woorden wordt de ochtend geopend door initiatiefneemster Janet Turkstra. 

Al eerder werden er gelukstafels, carrousels, en caravans neergezet in Den Haag, en na vandaag kan een zomercafé aan het rijtje worden toegevoegd. Nu de zomer officieel is begonnen, is het een heerlijke tijd om dingen te ondernemen, zoals een terrasje pakken, een ijsje halen, een wandeling of een fietstocht. Extra leuk om dit samen met iemand te doen. Tijdens het zomercafé ontmoeten buurtgenoten elkaar en ontdekken wat zij samen kunnen ondernemen.

Zo gaan Elly en Edith samen rummikubben, en heeft Elly ook een museum bezoek met 3 andere dames gepland. Jolanda biedt spontaan aan om een yoga sessie te organiseren voor volgende week. Hier wordt direct enthousiast op gereageerd door drie andere deelnemers. Ook Liz en Ria hebben een vervolgafspraak, zij komen er tijdens het inspiratiespel achter dat ze beide van jokeren houden.  

Naast elkaar leren kennen, doen de deelnemers ook mee aan één van de workshops. Op het strand ontspannen de deelnemers met yoga, vanaf het terras klinkt hard gelach tijdens de dansworkshop van Hans, en binnen is het een drukte van jewelste met manicuren, massages en spelletjes.

9 juli is het volgende café in Muzee in Scheveningen, en al snel nodigen mensen elkaar uit. ‘Zie ik jou daar ook? Gezellig’. Als de eindtijd van het café allang is verstreken, zitten veel mensen nog steeds gezellig te kletsen. Terwijl wij de boel opruimen, doen Vraagelkaar leden Corry en Christine nog een wijntje op het terras. Beide dames leerde elkaar kennen via Vraagelkaar, en sindsdien is het dikke mik. Van een andere vrouw krijgen we bij afscheid een stevige handdruk. ‘Ik vond het zo bijzonder hier te zijn, het was een grote stap, maar ik heb veel liefde gevoeld hier, en ik heb zin in wat komen gaat’.