Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Een gezellig weerzien tijdens de eerste Gelukscarrousel in Biddinghuizen

In kringloopwinkel de Basisz in Biddinghuizen werd woensdag de eerste Vraagelkaar gelukscarrousel georganiseerd. De deelnemers kwamen uit heel Flevoland om dit feestje mee te vieren. Zo kwam Fred met de motor vanuit Swifterbant en stapten anderen op de fiets naar Biddinghuizen. Een mevrouw kwam met het taxibusje vanuit Dronten. ‘Ik heb twee gebroken enkels maar wil hier zo graag naar toe, en zo kan ik er toch bij zijn’.

Naast de aangemelde deelnemers van Vraagelkaar, komen er ook een paar nieuwsgierige bezoekers van buitenaf. De kringloopwinkel trekt dan ook de volle aandacht nu het helemaal is omgetoverd in de Vraagelkaar stijl met rood-witte accessoires, bloemen en vlaggetjes. Buiten staan er versierde biertafels want het is een stralende dag met 26 graden.

De deelnemers genieten van een heerlijke massage van Marjanne, laten hun nagels lakken of spelen een potje klaverjassen. Ondertussen wordt er volop gekletst en kennisgemaakt met buurtgenoten.

Een stel uit Zeeland is op vakantie in Biddinghuizen, en vind het zo gezellig dat ze besluiten mee te doen aan de activiteiten.  ‘Levert Vraagelkaar leuke contacten op?’ willen ze weten. Iets dat deelnemer Jopie volop kan beamen. Via Vraagelkaar leerde ze mensen kennen met wie ze nu regelmatig op stap gaat. Zo gaat ze binnenkort met Bram naar het theater, is ze met Agnes naar Dolfje Weerwolfje geweest en ging ze naar de pluktuin met Miek.

Ook Carla (73) haar weken zitten vol met afspraken met andere Vraagelkaarleden. Zo gaat ze op woensdagochtend handwerken met Neelie en elke donderdagmiddag afspreken met Marjanne. Ze kwam met beide in contact via de website waar ze een oproepje plaatste. Ook vroeg ze op de website wie eens met haar wilde koffiedrinken. Dat leverde een afspraak op met Tona, die ze binnenkort weer ziet om samen wat te drinken. Haar advies voor nieuwe contacten: ‘Maak er het beste van, stap over die drempel en dan komt het goed’.