Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Vraagelkaar gelukspicknick met vlinders

Hoe kun je de zomer nou beter vieren dan met een picknick? Lekkere hapjes, mooi weer én de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen.

Met die insteek werd dinsdag de eerste Vraagelkaar geluks picknick georganiseerd, in samenwerking met Burenhulp in de Vlindertuin in Segbroek. De picknick zit helemaal volgeboekt, maar wanneer nieuwsgierige buurtgenoten spontaan langs komen, worden er nog snel een aantal zitplekken geïmproviseerd. Zo neemt buurtgenoot Remy plaatst op de ‘Koninklijke troon’ in de speeltuin, waar hij een sinterklaasverhaal vertelt aan de aanwezige kinderen. 

Esther (32) is voor het eerst bij een Vraagelkaar activiteit, en oppert direct een activiteit. ‘Het lijkt mij super leuk om anderen de geheime plekjes van Den Haag te laten zien tijdens een wandeling’. Er wordt onmiddellijk enthousiast geknikt door de andere deelnemers. ‘Dat lijkt mij ook leuk!’. Ineke van Vraagelkaar peilt de reacties en maar liefst 13 deelnemers gaan met Esther mee wandelen. 

De tuin is prachtig, en het gemengde gezelschap van jong en oud geeft een gezellig aanzicht. Aan de gedekte tafels, wordt onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes intussen volop gekletst tussen de deelnemers. Al snel worden er vervolg afspraken gemaakt om naar een toneelvoorstelling te gaan, te bridgen of gezellig koffie te drinken. 

Zo gaat Corry wandelen met de hond van Herma. Herma heeft een hulphond en zit in een rolstoel. Corry heeft geen tijd voor een eigen hond, maar lijkt het heerlijk om met haar hond op stap te gaan, iets waar Herma niet altijd tijd voor heeft. Terwijl beide dames zo verder kletsen, blijken ze ook een gezamenlijke vriend te hebben en al snel raken de dames niet uitgepraat. 

Isabel is ook aanwezig, en vertelt enthousiast over haar uitje van vorige week met een ander Vraagelkaar lid Rita. Zij leerden elkaar kennen tijdens de vorige Vraagelkaar activiteit in Muzee, en besloten terplekke samen eens wijn te drinken. Dat wijn drinken liep uit tot een diner in het visrestaurant, waar ze 2 andere vrouwen leerde kennen. Dat was zo gezellig dat de vier dames nu met elkaar een eetclub hebben opgericht. 

Kortom, een heerlijke picknick waar vele deelnemers nog een vervolg aan zullen geven. We wensen iedereen een heerlijke zomer!