Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Een koffie bij de HEMA leidt tot veel plezier

Hun eerste ontmoeting was bij de Hema, samen een kopje koffie drinken en daarna zouden ze wel verder zien. Nu noemen Kam (63) en Maureen (63) elkaar liefkozend zusjes. Kam: ‘Ik heb eindelijk een Nederlandse vriendin!’.

De vriendschap tussen beide dames begon via de Vraagelkaar website. Kam reageerde op een oproepje van Maureen omdat ze zich vaak alleen voelde. ‘Ik kom uit China en wilde graag meer Nederlandse mensen leren kennen’. Bij hun afspraak in de hema was er direct een goede klik. Maureen: ‘Ik heb ook Chinees bloed. Nu zijn we net zussen’.

Kam: ‘Ja zij is mijn zus. Ik vond het wel heel spannend om haar te ontmoeten. Het was de eerste keer dat ik een onbekend iemand ontmoette’. Na hun afspraak in de Hema volgde nog vele gezellige momenten. Zo gaan ze regelmatig samen wandelen of winkelen. Ook gaan ze nu samen naar de Vraagelkaarcafé’s. Het contact is heel vrij en spontaan. Ze appen elkaar ‘zin om iets te doen?’ en even later zijn ze samen op pad.

Maureen heeft ook contact met andere Vraagelkaarleden. Zo appt ze regelmatig met Beata, een vrouw die ze ook leerde kennen via de website. Samen gingen ze lunchen en zijn ze gaan linedansen.

Tijdens het café glimlachen de vrouwen regelmatig na elkaar, en bij het afscheid volgt een dikke knuffel. Zo blijkt dat verschillende achtergronden geen enkel obstakel hoeft ze zijn. ‘Ons contact voelt alsof het zo moest zijn’, aldus een gelukkige Maureen en Kam.