Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Hoe contacten via Vraagelkaar veel geluk oplevert voor Isabel (80)

Onlangs verloor Isabel (80) haar grote liefde. Maar bij de pakken neerzitten doet ze niet. Ze pakt het leven met beide handen gretig aan, en gaat er regelmatig op uit met andere Vraagelkaar leden. ‘Zo hoor je weer eens andere verhalen, én het is ook nog eens gezellig’.

Iets in haar houding, trekt mensen naar haar toe. Dit zijn niet Isabel’s eigen woorden maar die van Rita (79). ‘Ik zag haar binnenlopen op een Vraagelkaarcafé en dacht direct: wat een leuk mens! De manier waarop ze eruit zag, de uitstraling sprak mij aan. Het is dat ze geen man is, maar het was liefde op het eerste gezicht’.

Toen Rita & Isabel vervolgens aan de praat raakte, was het direct goed. Even later zaten ze grappend samen op een bankje. ‘Je hebt dezelfde humor, of niet? Dat vind ik heel leuk’. Een vervolg afspraak was dan ook snel gemaakt: de dames gingen een fles wijn leegdrinken bij Rita thuis.

Die afspraak werd anderhalve week geleden gemaakt, en heeft inmiddels al plaatsgevonden. ‘Het was ontzettend gezellig. Eerst een heerlijk wijntje bij Rita, en toen besloten we vis te eten in het restaurant. Daar ontmoette we vervolgens 2 andere vrouwen. Één vrouw was een kennis van Rita, de andere vrouw zat alleen te eten. Beide vrouwen hebben we uitgenodigd erbij te komen zitten, en dit was zo gezellig dat we nu samen een eetclub hebben opgericht. Binnenkort gaan we lekker uit eten’.

En zo heeft Isabel al vele uitjes gehad via Vraagelkaar. Meestal treft ze iemand tijdens het café waarmee het klikt, of reageert ze zelf via de website. En dat beperkt zich niet alleen tot onze taal, zo praat ze via de inbox Spaans met Marjan en Angela. ‘We sturen elkaar af en toe even een berichtje in het Spaans. Heel gezellig’.

De afspraakjes vinden buitenhuis ook maar ook bij haar thuis. Zelf plaatste ze ooit een oproepje voor haar tuin. ‘Ik heb zo’n mooie tuin, je bent welkom om eens te komen voor een bakje koffie of iets anders’. Daar werd enthousiast op gereageerd, en inmiddels zijn 2 dames al bij haar langsgeweest in de tuin.

De volgende afspraak staat ook alweer gepland: een standwandeling maken in Den Haag met een groepje Hagenaren, allemaal via Vraagelkaar.

En zo bieden de contacten van Vraagelkaar haar afleiding én gezelligheid, na een moeilijke periode. Ze is maar wat blij met alle verschillende connecties, waar naar eigen zeggen: ‘zeker een vervolg aan wordt gegeven’.