Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Minicamping op Meerpaalplein voor een fijne zomer

Ondanks de hitte heerst er een uitgelaten sfeer op het marktplein. De vrolijke uitstalling van Vraagelkaar vangt de aandacht. Veel marktbezoekers schuiven aan voor een kopje koffie, iets lekkers en een sprankje geluk. Het idee om mensen te verbinden voor een fijne zomer, is meer dan geslaagd.

Het is nog vroeg als de Gelukscaravan de markt oprijdt. Bonte parasols bieden schaduw aan de rood met wit gestipte tafels. Het duurt niet lang voor de eerst bezoeker van de markt aanschuift voor koffie, iets lekkers en een sprankje geluk. 

De lachende gezichten, het prachtige weer zorgen voor vakantiegevoel in eigen dorp. Er is ook ruimte voor verdriet, zoals de 77-jarige weduwe die zich geamputeerd voelt na het overlijden van haar man. Ze wil wel met een lotgenoot in contact komen. En volgend jaar misschien op vakantie oppert ze voorzichtig.

Vier dames hebben al eens over Vraagelkaar gehoord. Ze twijfelen of ze mee doen. Is het niet spannend? En hoe moet het dan met de eerste afspraak? Inspiratiecoach Renate stelt ze gerust: ‘we adviseren leden om elkaar eerst eens buiten de deur te ontmoeten, bijvoorbeeld voor een kopje koffie bij de Hema. Als het klikt, spreek je af om een keertje iets leuks te ondernemen, zoals een lekker eind fietsen, naar het museum. Wat je maar leuk vindt.  Gerustgesteld besluiten de dames mee te doen. Zo ook de kwieke mevrouw Slot die met haar 88 jaar graag iets leuks onderneemt. Of Andrea die enthousiast lid wordt nadat inspiratiecoach Hans haar over de hartverwarmende beweging vertelt. 

Ook Linda (37) komt langs, zij kent Vraagelkaar nog niet, maar na een gesprekje met een van de inspiratie coaches verschijnt er een glinstering in haar ogen. 'Wat een goed idee!  Ik kom oorspronkelijk uit Nigeria en daar spreken mensen elkaar aan op straat. Hier in Nederland kan het lastig zijn nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is een superleuke manier om samen iets te doen'.

Even later schuift Sjaak aan. De 87-jarige drinkt wekelijks koffie met enkele andere 87+ leden van Vraagelkaar. De bijeenkomsten zijn genoeglijk. Sjaak is een poosje niet geweest waarna één van de inspiratiecoaches meteen de 91-jarige koekjesbakker uit Swifterbant belt; Sjaak is vrijdag natuurlijk welkom.

Wil je ook een sprankje geluk ervaren deze zomer? En iets ondernemen met iemand die jouw interesse in cultuur, natuur of bewegen deelt? Of vind je het fijn om juist iets voor een ander te betekenen? En maak je graag een mooi gebaar naar iemand die wel wat praktische steun kan gebruiken? www.vraagelkaar.nl