Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

De gelukscaravan heeft een maatje; de Vraagelkaar kever

Het is vroeg in de ochtend als de Vraagelkaar Kever met gelukscaravan de Loosduinse markt oprijdt. 

Wat in eerste instantie lijkt op een rustige ochtend, verandert als de klok 11 uur slaat. Plotseling loopt het storm, en heeft het Vraagelkaar team handen tekort. Iedereen wil een praatje maken en genieten van een heerlijke brownie. Als de ene persoon opstaat, schuift de andere persoon aan. 

En zo vliegt de tijd voorbij. Één vrouw vindt het zo gezellig dat ze de hele ochtend én middag blijft. ‘Wat een ontzettend gaaf concept is Vraagelkaar!’. 

Nieuwe mensen worden ingeschreven en wat opvalt is dat iedereen met elkaar in gesprek gaat. Jong, oud, nieuw of al langer lid, ze betrekken elkaar bij de gesprekken en informeren elkaar over Vraagelkaar.

De gelukscaravan heeft een nieuw maatje: de Vraagelkaar kever

Er komen veel nieuwsgierige mensen op de caravan af, maar ook de nieuwe Vraagelkaar kever trekt veel bekijks. Herinneringen worden opgehaald over oude kevers, en we leerden wat nieuws. Want wist jij dat de politie in Den Haag vroeger ook in kevers reed? Er zijn zelfs een aantal mannen die zeggen: ‘Ik hoef geen koffie maar ben wel benieuwd naar deze kever, is dit ook zo’n eentje met…’ gevolgd door een enthousiast gesprek over hun kevertje. 

Mooie wensen

En zo praten we over het verleden, halen we mooie herinneringen op en kijken we vooruit. Want wat willen mensen vandaag graag doen? Waar hebben ze behoefte aan?

Die vragen leverde ook vandaag weer mooi vraag en aanbod op. Zo zoekt één vrouw iemand die haar krabpaal in elkaar kan zetten, met uiteraard een gezellig kopje koffie achteraf. Een andere vrouw heeft de hele wereld over gereisd en zou graag met een gelijkstemde praten over reizen. Een buurtgenoot exposeert met schilderijen, en zoekt iemand die daarvoor een website kan maken. Maar ook buurtgenoten die samen met haar willen schilderen.  

Zo komen mensen zelf met goede ideeën, en hebben wij weer heel veel mensen samen kunnen brengen op basis van hun wensen. Het was een mooie dag.