Inspiratie Dromen Cafe

> log in

> registreer

Creatieve workshop in Escamp

Woensdag werd de tweede creatieve workshop van Vraagelkaar gegeven. Ditmaal werden verhalen uitgewerkt in klei en dat leverde een paar bijzondere momenten op. 

Als ik de deelnemers vraag hoe ze de workshop vonden zeggen ze allemaal: heel bijzonder. En dat kwam door de sfeer en verhalen die werden verteld. 

Dit keer was de centrale vraag: Wat wil je met anderen delen over jezelf? 

Na een korte introductie gaan de deelnemers al snel geconcentreerd aan de slag met hun eigen verhaal. Langzaam wordt in klei de prachtigste figureren gemaakt. Figuren over hartjes, familie, vriendschap. 

Er hangt een relaxte sfeer tijdens de workshop, en er wordt goed nagedacht over de creaties. Voor velen is het echt een moment van reflectie. En dan komt het moment dat we met elkaar gaan delen wat we hebben gemaakt. Wat een eerlijke antwoorden over zichzelf en hun leven! 

Er wordt liefdevol geluisterd naar elkaar en ook steun gegeven. Zo is er één vrouw die openhartig over haar thuissituatie verteld. Het is soms best zwaar met haar kinderen, en ze is voor het eerst sinds lange tijd uit huis en naar de kleiworkshop gekomen. Dit is een emotioneel moment, waar liefdevol op wordt gereageerd door de andere deelnemers met lieve woorden. 

En dat terwijl de deelnemers elkaar nog maar net hebben leren kennen. Ze kende niemand maar is blij dat ze naar Vraagelkaar is gekomen. En zo kan het ontzettend fijn zijn om je hart te luchten en samen met anderen creatief aan de slag te zijn.

Iets waar Marie José ook ervaring mee heeft. Zij is al langer lid van Vraagelkaar en deed een oproepje om een brei club te starten. Dit is nu gelukt, en 6 september zullen 6 vrouwen bij haar thuis komen. 

De ontmoetingen van vandaag leveren ook een paar vervolgafspraken op. Zo spreken drie deelnemers spontaan af om met elkaar naar de 50+ film te gaan. 

En zo werd het een warme en bijzondere kleiworkshop, waar de deelnemers met een warm gevoel aan zullen terugdenken.